Hästbyte

Ni som följer min instagram har dom flesta sett, även dom som inte gillar inläggen så har endå sett vet jag att det är ny häst på gården. Den nya hästen är Pampas avkomma Torres de Pampas. För att han skulle ha plats att komma hit så flyttade Elli till Torres ägare fram till sommaren. Jag hade tänkt börja jobba med Elli nu på våren men det stör inte om hon står en par månader till, hon är endå så barnslig så ingen skada skedd. Torres däremot behöver komma igång nu mer aktivt efter att han fått ett bakslag i ridningen när han var utlånad för ca 1 år seden. Han är beviset på att om man inte kan skall man inte rida unghästar..grrr…

Mitt jobb är nu att få honom tillbaka till den glada Torres han var innan och förhoppningsvis tävla lite i sommar! Idag var vi ut i terrängen med Lalle och Stella som stöd. Det gick jätte bra, vi tog det väldigt lugnt, delvis p.g.a underlaget men åxå då han inte har kondis. Å det får inte ske några bakslag nu!

Han har Pampas steg, mark vinnade och snabb skritt. Han skrittar väldigt bra. Han har åxå ärvt Pampas vrålande ljud. Han låter precis som Pampas när han leker hingst i hagen! 😉 Vad han ärvt av sin mamma är nog ponni lynnet 🙂 envis liten jäkel är han. Han skulle ex inte gå in i stallet idag och allra minst in i vattenboxen. Han gjorde exakt som lilla Minos, riktigt ponni fasoner. haha!!

Torres är rätt stor med tanke på att hans mamma är ponni, han är lika hög som Lalle och Pampas men ser i dags läget mindre ut då han är utan muskler.

Så nu får ni alla hålla tummarna att Torres är ute på tävlingsbanorna igen om en tid och att allt blir bra!

17270168_755285431304935_1221479403_n

Annonser

2 reaktioner på ”Hästbyte

  1. Lämmöllä muistan, miten kivasti ratsastit Tuikulla. Kuten olen sanonut, olet sopiva nuorten hevosten ratsuttajaksi, se sopii sinulle hyvin. Vaikka ratsastitkin kerran kuukaudessa, oli siitä huomattava apu, eikä koskaan sinun ratsastuksesi jälkeen ollut Tuikun kanssa minkäänlaisia ongelmia, päinvastoin. Olin hyvin tyytyväinen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s