Lojo tävling .. igen

Lojo är en bra plats att hoppa på, stor manege som både Lalle och Vinnia tycker om. Jag hade anmält mig med båda två till bara en klass, 80 cm. Lalle måste nu lära sig hoppa en klass utan att alltid värma upp på en liten före. Och Vinnia provar jag nu bara gå vidare med. Vi har hoppat alla 60 och en 70 cm bana felfria (tror jag) så onödigt att knata på där. Dessutom är det skönt att båda hästarna är i samma klass så går det undan.

Lalle gjorde ett jätte fint jobb idag, IGEN!. På uppvärmningen var han lugn men bråka lite på hindren, alltså låtsades vara rädd för små små hinder för att sen efter några hopp slappna av och hoppa lugnt över. Han rusa inte en gång idag som han gjort senaste tävlingarna. Inne på banan gav han allt, han lydde mig till punkt och pricka och hoppade precis som jag ville. Riktigt nöjd över den banan! Det var 36 startande och vi placera oss 5.te, så snabba var vi ännu till fast det inte var vårt huvud mål!

Vinnia var igen bökig på uppvärmningen, inte så farligt som senast, men jag fick hoppa ganska mycket före jag kände att jag vet var jag har henne. Eventuellt ett misstag då hon blev trött och sprang förbi ett hinder på uppvärmningen. Inne på banan var hon igen lugn men sprang igen förbi ett hinder, något hon nu bara märkte att hon kan göra. Det var det minsta hindret av dom alla dessutom så det var nog bara för att visa att hon kan!!! Sen hoppa hon fint alla oxrar som hade något spoooky under sig men fällde ett annat hinder. Det stör mig inte alls, sånt händer med oerfarna. Hon var trött det märkte jag så rätt hygglig var hon endå som avsluta banan. Hon kunde ju ha börjat tjafsa! Vad som är skönt är att hon är inte tittig på hindren och höjden var heller inte problemet. Problemet är nog fortfarande hennes inställning till jobb. Det är inte helt där det skall vara ännu!

Nu lämnar vi inom hus säsongen och väntar på att tävla utomhus till nästa! Sen återstår att se om det ändrar något i Vinnias beteende och om Lalle fortsätter leverera!?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s