vad har hänt?

Mitt humör är bättre igen, tur, för jag hatar att sura. Vem gör nu inte det? 😁Saker som jag bryr mig blanka fan i när mitt humör är som vanligt stör jag mig på när jag är sur. Å det är jobbit. Som ex sociala medier, och hur barnsliga folk är. Tex pratar person a skit om person b men sen endå gillar och kommenterar allt som läggs upp på medierna. Vem gör så? Lämna ogillat isåfall och håll dig på samma linje och sluta smöra..och sen selfin, herregud måst ju vara dom tråkigaste inläggen😂 (och jo jag vet har själv tagit selfin) men nu håller humöret mitt som tur på att vända.

Så va ha hänt här sen sist?!

Vinnia har hunnit flytta, jag har varit på ”långlänk” med Linda och Fine (häst från stallet bredvid) och Nova har varit på galopp banan. Han har tappat så mycket speed. Vet inte om det kondisen el det att han inte fått galoppera hårt på det året han varit borta hemifrån? jag hoppas det kommer tillbaka om vi sku träna lite. Han tycker iallafall om att springa fortfarande. Dagen efter galoppbanan skulle jag jogga av honom på åkern här hemma. Men han hade andra planer, han ville springa igen, och han sprang, fullt runt och runt. Jag tänkte nå ok spring då när det är bra underlag. Snart skall åkern endå plöjjas så.. Jag har faktist ridit dom allihopa på åkern, mycket bra att galoppträna Stella och Torres som har svag galopp och för dom andra konditionen. Lalle var väl kanske den som var bäst, red honom en blåsig dag ännu till och han jobba så jäkla fint endå.

Torres har varit på en terräng runda ensam, el ja Minos var med som handhäst men Torres gick först, där vi mött lastbilar, traktor, får och allt möjligt nytt! Han är nog en rätt bra terräng häst. Inte för en nybörjare men för en som ridit ens lite skulle klara honom fint nu! Han kan försöka ta flyktstart men stannar genast och kommer ner på marken om man bromsar honom och tar det lugnt. Han är inte det minsta tittig, på postlådor, stenar o.s.v. utan blir han rädd så är det något där. Han hoppar diken och går i vatten och är rätt modig bara du som ryttare åxå vet vad du vill. På plan tycker jag han jobbar med mera vilja nu, han lägger inte emot som i början. Han frågasätter inte mera att måst jag göra si el så. Han orkar åxå hålla galoppen i flera varv. Så nu går det t.o.m att hoppa en bana med honom i galopp!

Stella har jag ridit 2-3 gånger i veckan, på plan och i terräng, beror på hur jag fått sällskap. Hon kommer bli en jätte bra terränghäst, hon är inte alls rädd och vet var hon sätter fötterna. På plan har vi kommit så långt att vi lyft galopp från trav på kommandot. Tillika ger jag galoppskänkel och hon lyfter genast! Det här är väldigt bra för henne då ni vet att hon haft svårt för att galoppera i lina! Trodde aldrig det skulle gå så här lätt! Så har jag hoppat och gått bommar med henne som hon åxå skötte galant!

Funderat om jag skulle ta hem Elli nu snart då det finns plats för henne. Då hinner jag jobba med henne lite före bete! Hon har ju bantat såpass att det riktigt harmar att hon snart ska ut på bete å äta sig tjock igen😔


 

Annonser

2 reaktioner på ”vad har hänt?

  1. Att Stella vet var hon har bena i terrängen är igen ett bevis på hur viktigt det är för de unga hästarna att få röra sej på andra platser än bara manegen/ridplanen och i den släta hagen. Stella är en fin häst!

    Gilla

    • ja det har du nog rätt i! Bästa inridningsplatsen för en häst är absolut terrängen. stella är verkligen en lyckad uppfödning! och skulle vara kul att se hur Jack ser ut nu förtiden! Han måst ju börja se vuxen ut!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s