Torres utveckling

Jag blev så glad när jag red Torres idag då han var så duktig och kom på att jag helt glömt bort att be någon filma när jag rider mark arbete med honom. Det är så stor skillnad sen bara några veckor bakåt. Nu har han hittat balansen, vinglande har slutat och protesterna är borta. NU kan jag börja koncentrera mig på att JOBBA med honom. Tidigare har jag fått kämpa för varje steg och han sprang med huvudet i luften långt in i passet förrän han gav efter och slappnade av. Nu gör han det nästan genast, sänker huvudet alltså och söker sig i form. I galoppen kan jag nu känna hur rumpan är med och jobbar och att kraften kommer bakifrån.

Jag lovar han kommer bli så trevlig bara han blir klar, någon kommer få en så fin liten häst i framtiden. Bara några veckor till så är jag säker på att han kommer jobba på ett helt annat sätt, bära sig själv och trampa under sig!!!

Hittills har allt bara gått ut på att få det att vara roligt när man jobbar, lite samma som med en 3-4 åring. Korta pass med inte så mycket krav och framförallt sluta när det går bra. Idag kunde jag pressa lite mer ut av honom, och han svara positivt!!! Så härlig känsla när man ser resultaten.

På lördagen var vi på Torres första tävlingar sedan ”olyckan”.  Med olyckan menar jag dagen då jag och hans ägare konstatera att Torres är hos fel ryttare. Det var en tävling och det var hemskt det jag såg, men inte anande jag då att det kunde gjort så traumatiska minnen åt Torres. Det var så illa att ägaren inte fick sadel på honom efter att han flyttat hem tillbaka. Han stegrade sig och gick inte ens över en bom. Med mycket vila (1 år) och mark arbete har han sakta återhämtat sig och nu då för 2 månader sedan tyckte ägaren han var färdig att börja ridas igen…

…och här är vi nu, vi ha startat en 60 cm klass i hoppning! 🙂 Det gick inte smärtfritt men helt klart godkänt. Med 8 fel kom vi i mål!! En rivning och en vägran.

Ägaren var med på plats och att få höra av henne som känner sin häst att det såg bra ut, att jag är bra med honom och att Torres litar på mig var värt allt jobb :)!!

18222703_1568247299887092_750306953597161804_n

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s