Våren gör prilliga hästar

Är det bara hästarna här som är vår böbiga? Märker ni något med era? 

Stona brunstar som aldrig förr, stella och korven har brunstat i flera veckor. Efter att Elli kom hem flippa det totalt åt Pippi. Hon vaktar henne som en hök. Skriker och vallar henne som värsta hingsten. På nätterna när hon inte ser elli för hon är i boxen på samma sida som hon själv går hon runt och runt..

Nova är hingstig och Lalle håller på att bli skum igen. Så som alla vårar. Hela vintern har han älskat att jobbat, han kommer så gärna när du söker honom från hagen. Nu är det just och jämnt så han ger fast sig. Idag tänkte vi hamna lämna han hemma från tävlingarna då han börja gå undan. Vi borde ha gjort det bara.. Han har ingen motivation att hoppa el ridas alls. Vi kommer ställa av honom nu. Marie märkte åxå att han inte är det minsta rolig att rida när han är så här, så för allas bästa är att han får vara ledig några veckor tills han lugnat sig. Det går förbi när han varit ca 1-2 veckor på bete. Helt onödigt att bråka med honom och reta upp sig själv.

Stella är inte heller sig själv, hon var och åt gräs i lilla gräshagen tidigare i veckan och vet ni vad hon gjorde, hoppa ut från hagen.!!! Först sprang hon runt och runt som en idiot, fast jag försökte lugna henne och söka bort henne så bara fortsatt hon, och till sist hoppa hon ut. Rakt förbi mig och raka vägen till elli. Kanske det är elli som gjort dom vårprilliga??

När stella var liten och gick i just den hagen med mamma sin hände samma sak. Spinki, stellas mamma började springa och jaga sitt eget föl så att stella kom genom banden. Ingen fatta vad juttun var men kanske stella nu fåttt traumor av det?

Nåja…Resten av hästarna är normala iallafall. El ungefär..Tas en häst bort från hagen för att ridas så blir det ett jäkla gnäggas och skrikas. Våren och hästar är ingen rolig kombination 😔

Jag bara väntar att det skall bli lite varmare så hästarna kan gå ute dygnet runt. Jag är så trött att jag klarar inte av många morgnar till. Jag behöver få sova. Jag har jobbat på 2 jobb utöver mitt eget här hemma, och mina ögon svider och hjärnan funkar inte så rött som jag är.

Här om dagen skulle jag vila en liten stund bara efter jobbet, jag sov i 2 timmar som en stock!!! Plus hela natten där på utan problem.

Tyvärr när man är så här trött så blir allt att smak trä, lusten försvinner och allt känns jobbit. Tur i oturen har hästarna varit jätte duktiga, alla utom lalle då. Nova är jätte duktig på plan och likaså Pampas. Riktigt roligt med dressyr igen när man får testa sina gränser lite. Här hemma jobbar Torres jätte bra men vi har en bit att gå på tävlingsplatsen ännu. Där blir han nervös och funkar inte som hemma. Men det är bara att öva öva, tävla tävla och åka omkring. För hoppa kan han!!👍🏻

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s