Maj månad mot sitt slut

Snart börjar sommaren på riktigt! Hästarna går på bete och jag blir ledig! På Fredag var jag åxå sista regelbundna dagen på jobb. Nu blir det igen bara inhopp efter det här. Hela Maj har egentligen gått till skit för mig här hemma. Allt jag tänkt göra med hästarna har blivit lidande. Lite kanske åxå för att vädret var så länge kallt och trist  men mest för att jag inte haft tid.

Mina planer var att hinna före bete iväg med Elli och Stella till en annan ridplan och rida, likaså hade jag tänkt åka med Torres iväg och hoppa någonstans då hoppningen funkar bra här hemma men inte borta så han skulle behöva det!

Sen skulle jag ha villa hinna till galopp banan med allihopa egentligen, och till stranden med speciellt Vinnia och Stella. Ja just det, Vinnia är hemma igen. Det har jag kanske inte sagt? Pampas har fortfarandet inte fått åka iväg någonstans.

På grund av det här så kommer jag rida Stella och Elli fast dom går ut på bete. Kanske fram till midsommaren, får se hur allt går. Sen får dom ledigt Juli och Augusti. Torres går på ledigt nu ca en vecka när dom går på bete. Sen fortsätter vi där vi slutade med honom. Lalle sätter Stella(ryttaren) igång efter 1-2 veckor beror på hur hon kan börja rida. Lalle har varit helt normal nu igen så det gjorde nog gått med lite ledigt åt honom!

Nova har iallafall idag varit på dressyr tävlingar med Marie. Jee någo ha vi fått gjort! Det gick mycket bättre i helhet den här gången. Nu visste vi att värma upp massor mer än senast och det funka bättre. I slutet av programmet slappnade han av lite och gjorde övergångarna bra. Men fortfarande mycket att jobba på. Nova är lite lat här hemma men blir för mycket framåt på tävlingar, så det är lite svårt att hitta hur vi skall värma upp o.s.v.. Precis tvärtom med vad Pampas gjorde.  Han lade handbromsen i på tävlingar. Marie skall förresten prova Pampas här någon dag för att se om dom matchar, i så fall skall hon få prova tävla honom en gång. 🙂

Snart är det alltså meningen att Stella skall börja rida igen och då skall hon börja träna med Pampas och sen tävla honom. Så sen får nog Pampas komma ut på värden han med!! Skall bli roligt att få rid sällskap av Stella igen! Det känns som en evighet sen vi red ut sist!

Men nu närmast skall Macarena betäckas.. jepp igen!! både veterinären Anna och ägaren tyckte att vi måste prova e gång till då Macarena har en så fin släkt och börjar vara ovanlig nu åxå. Anna mena på att Irco Mena är unik och skall bevaras om man kan 🙂 Hon tyckte dessutom det var en super ide att betäcka med Pampas då Macarena är jätte grov, som gammel tidens hopphästar var. Så lite arab gör gott sa hon. Så vi hoppas och provar.

Sen väntar jag på Vinnias brunst för hon skall betäckas nu sen endå. Med god tur har vi 2 föl nästa år och med otur inte en enda..

I veckan blev Pampas pappa igen, det föddes ett sto föl som kommer bli skimmel. Hon kommer registreras som halv blod precis som min Stella. 🙂

18685620_802620456571432_1041119040_n (1)

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s