Härliga Juni månad

Absolut bästa tiden är före midsommaren…för hästarna då alltså. Inga kräk, gräset är saftigt och färskt och det är passligt varmt. även om det finns kalla regn dagar men då är det ju bara att täcka dom. Här om dagen när det regna och var 14 grader varmt tänkte jag att dom sku klara sig utan täcken. Dom flesta gjorde det men inte Pampas. Jag var på jobb den dagen och när jag kom hem skakade han som ett asplöv. Nova fryser ju alltid så han hade färdigt täcke på men nu vet jag att Pampas åxå måste ha om det regnar en hel dag.

Senast skrev jag att jag nu gjort mina regelbudna arbetsturer och skall bara göra inhopp. Det gick inte så. Jag har jobbat nu hela veckan och skall jobba hela Juli. Jag är lite tu delad med detta. Klart man ska vara glad att ha jobb men samtidigt är sommaren den tid jag behöver vila upp mig inför kommande säsong.

Sen har jag ju en sjuk patient i stallet oxå. Som skall stå i boxvila i två veckor och sen får han sakta börja röra sig normalt. Han är så gott som ohanterad så skall skola in honom på det där vanliga basic grejerna undertiden han är här. Vilket tar sin tid åxå.

Det här är Aramis, Kazanovas son. Precis fyllt 3år

Stella och Elli har båda varit till galopp banan i tur och ordning, Vinnia har fått komma med som stöd person. Dom var alla super duktiga. Har inga bilder el film av Ellis dag där för det regna men med stella filma jag tillika ja red😂 kanske inte det smartaste draget på en fyra åring som är första gången där med ryttare på ryggen. Men måst säga att jag känner mig så hemma på både Stella och Elli. Som jag sku ridit dom i många år redan.

 


Nu är det stranden med vinnia och stella kvar och ett ridplansbesök med Elli och stella före dom får gå på ledigt. Nu börjar Elli komma ur fula ankungen skalet och bli den där vackra svanen


 

Bara Marie har tid skall vi åka med Nova och Torres till galoppbanan. Marie har varit lite tveksam om att rida där när det går undan men efter att hon red Vinnia märkte hon att det är roligt och inte alls så hemst. 😊 och Nova behöver få springa lite igen. Jag ha varit med Nova på två ”långritter” tillsammans med Linda och Fine från stallet här bredvid. Han har skött sig utmärkt. Har olympia på honom nu och han är bra med det. Han älskar att jobba, när jag ropar på honom kommer han alltid, oftast i galopp emot mig💓


 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s