Betäckning uppdatering

Macarena är nu kollad av veterinär för att få klart i varför hon inte blir dräktig. Det visa sig att hon har vätska i livmodern vilket är väldigt vanligt för gamla hästar. Folyckerna är det inget fel på och inte brunsten heller så nu ska vi testa en sista gång att efter betäckningen ge en spruta som ska stoppa brunsten och driva ut överflödig vätska.

Vinnias riktiga brunst väntar jag till nästa vecka på. Hon var brunstig vid månadsskiftet så som dom alla andra stona men det var ingen riktig brunst. Hon kissa omkring sig och lät pampas komma och snusa på henne men inte mer än så heller. Kan ha vari en fejk brunst som kom igång när alla andra brunsta.

Var det inte en fejk brunst och hon inte tänker låta sig betäckas nu heller blir jag utan föl då bara. Får prova nästa år pånytt isåfall. Vill inte ha ett senare föl än vad det blir nu. Tycker Juni är sista månaden att betäcka. Jag vill ha ett vår föl!

Och den här gången vill jag ha en hingst. Jag har aldrig önskat eller haft nån skillnad va det blir tidigare men nu vill jag ha hingst!! Som såklart kommer kastreras men endå. Har ju namn och allt klart😊

P.S Fanny från Sverige, som äger Jack, kan du ta kontakt till mig el Maria. Jag skulle så jätte gärna se hur Jack ser ut nu för tiden. Hur stor han är o.s.v.

Om du inte längre äger honom så var endå snäll och hör av dig! Vi har inga kontaktuppgifter till dig!

Annonser

4 reaktioner på ”Betäckning uppdatering

 1. Mambu hade ju samma, massa vätska trots sprutor.. Samma nu igen.. Borde spola livmodern och diverse annat men sen ingen kanske det är naturens sätt att säga att det inte skall lyckas.. Synd på fin häst ❤

  Gilla

  • Jo man kan ju spola livmodern men det börjar inte vi med eftersom hon är gammal och som du sa är det kanske meningen hon inte ska få föl mer. Med mambu som är ung skull jag nog ta det som ett tecken att hon int ska ha föl. Som anna säger, blir inte unga ston dräktiga finns det en mening med det.

   Gilla

  • Jag provar me vinnia nästa år pånytt och börjar i tid. Nu ble ju allt så råddigt när hon inte va hemma. Jag hade ju ren ställt in mig på att inte ta föl i år så det är helt ok😊

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s