Gårdagens tävling

Torres och Lalle var alltså och tävla igår. Lalle och Stella började försiktigt och hoppade en 60 cm klass, viktigt att börja säkert och försiktigt! Dom fick en 0-0 bana och Lalle skötte sig helt super, bara ett hinder tittade han på egentligen!

Med Torres hoppade jag både 40 och 60 cm. Senaste tävlingen var han så otroligt osäker så ville göra så här. Ifall 40 skulle gått dåligt kunde jag korrigera på 60. nu behövdes ju det såklart inte just igår. Torres var hur bra som helst. Inte alls långt ifrån så bra som han var när vi hoppade här hemma. 40 cm gjorde han perfekt och vi vann den klassen med en dubbel nolla. I 60 cm blev han lite väl glad och rusade en aning så han inte lyssnade lika bra men det gör inget! Han hade helt rätt inställning och det var mot och över hindren. Inte något tvekas! Vi blev tredje i den klassen med 0-0 bana även där!

Tror pausen han hade i början av sommaren har gett resultat. Det är så otroligt viktigt att komma ihåg att ge lediga periorder åt hästarna. Åt alla hästar men främst unga då!

Följande steg med Torres är att vänta på en som skall komma och provrida honom om en par veckor. Om allt klickar så flyttar Torres i slutet av sommaren upp i landet. Om inte så kommer han att läggas ut till salu! Mitt jobb med Torres är gjort, jag har gjort honom ridbar igen som jag lovade och jag kan lova att någon kommer få en kiva tävlingshäst åt sig med ytterliga lite jobb!

 ​

​Nästa i tur är Vinnia att tävla och testa hur hon tar tävlingsplatsen efter en paus. Jag har sagt det tidigare men säger det igen, hon är en 10 poängare att rida här hemma! Hon jobbar utan att protestera alls och har inte gjort en ”ful” sak sen i….mars? Så nu är det bara att vänta och se vad som händer…

Annonser

2 reaktioner på ”Gårdagens tävling

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s