Sea Horse Week

imorgon börjar SHW, vi åker dit med Pampas och Stella och hoppar 80 cm. Kanske 90. Vi är anmälda till Torsdagens 90 cm klass men fundera om vi skulle byta så vi hoppar både 80 och 90 imorgon. Varför? jo för deltagar antalet har ju rasat i mängder sen tidigare år. Det är ”bara” ca 50 med per klass. Tidigare har det varit över 100. Hade det varit 100 med tänkte vi hoppa en klass per dag så det inte blir så långt mellan klasserna. Att vänta är så jobbigt och är det varmt är det tungt för hästen.

Deltagar avgifterna är säkert så dyra att folk backar ut, inte har råd helt enkelt att delta. Det går så åt fel håll ridsporten i vårt land. 😦 Bara dom rika som skall hålla på med det här tydligen.

Förstår om dom stora klasserna skulle kosta lite mer, men i små klasserna där allt går på hobby nivå tycker jag det är fel att det kostar så mycket. Man vinner ju aldrig något som är något värt så då skall inte det kosta att delta heller. I stora klasserna är det ju redan prispengar och då kan det kosta mer. Min åsikt det här…

På Lördag skall Stellas mamma tävla i 130 cm klassen. Jag tänker åka dit och hejja på dom. Dom har klarat sig jätte bra hela säsongen, dom har både vinst och placeringar i 130-135 cm för 7 åringar. Dom ligger väl andra i serien tror jag! 🙂

11181201_917550508295963_819178694783598771_n

fjol årets bild

Söndag sen igen skall jag tävla själv men inte på SHW 🙂 det blir galopp tävlingar i Perniö! Kunde inte låta bli att anmäla oss, (jag och stella mänskan) när det en gång ordnas här nära. Hästarna är väl inte i sån  kondis  som skulle styra för en seger men vi åker och provar. Senast Nova tävla i galopp vann han, då va han i rätt skick och kondis, nu är jag inte så säker..

to be continued..

IMG_8066

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s