Galopp!

Med lite krabbis i bagaget, för Stellas del läs mycket krabbis åkte vi iväg till Perniö där det var lek galopp tävlingar! Jag fundera länge om jag skall våga anmäla Vinnia dit p.g.a hennes ben. Men efter att har kommit in i ett bra system med ridningen så har benet varit helt normalt nu en längre tid. Nova fick komma med på skoj, han har ju inte kondisen som den borde men han gillar ju det så varför inte.

Idag dock var han inte alls speciellt ivrig, banan var jätte smal och vi var 7 hästar som skulle starta i bredd. Det var så trångt att vi tyckte det var en säkerhets risk. Sandra som hade startnumret brevid mig frågade om vi kunde få dela upp det i två starter men det fick vi inte 😦 När starten gick blev både Vinnia och Nova efter och vi fick allt damm och sand (små stenar) på oss. Man såg faktist inget och Vinnia lade upp huvudet för att undvika sanden. Klart kunde hon ju inte springa så, förstår henne helt för det var inte roligt. Stella sa att Nova bara hade skakat på huvudet och varit allmänt missnöjd.

Efter att stenblästringen lagt sig, då vi var så långt efter så kunde jag börja rida Vinnia! Jag bad henne öka och hon svarade. Och oj så hon svarade! Hon öka och öka och tog hela tiden in på dom framför, jag använde endast rösten och mana på att hon får fara. Det var absolut ingen press från skänklarna. Jag hade bestämt ren före vi starta att vill hon inte springa så måst hon inte.

Men hon visste exakt vad det var fråga om för hon var fem före att ta om hela högen. Hon ökade farten hela vägen enda fram till mål. Skulle sträckan varit 20 meter längre hade vi varit om alla! Hon är så förbannat uthållig att när dom andra tröttna så var hon bara uppvärmd 🙂

Jag är riktigt riktigt stolt över hennes prestation.

Själva tävlingen var väldigt dåligt ordnat, och vad jag förstod på hon som vann var det dåliga priser, inga diplom och inga tider fick vi höra heller. Harmar så att jag inte hade sport trackern på så jag kunde fått topp hastigheten. Sen fanns det inga regler om att ha spö, hästen som jag red förbi just före mål lär skall ha blivit piskad konstant och vid parkeringen var det en som slog sin arab hingst för minsta lilla. När vi skulle åka iväg började hon dessutom mitt i allt att öva utställnings poseer med den!??? what lixom? på en galopp tävling!

Nå oberoende var det roligt att vara med och jag fick se en positiv sida av Vinnia idag, det är en fin känsla när hästen kämpar för dig, och man förstår varann. Efter att vi ridit fick hästarna rulla sig i sanden och dom såg väldigt nöjda ut i trailern på väg hem. Stella mådde kanske aningen bättre åxå, även fast hon var rädd att hjärta skulle hoppa ur bröstet på henne 🙂

Här är film på loppet, lev er in i min sits! And enjoy the ride

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s