Renoverat sadelrum

I vintras fick jag nog av sadelrummet och frågade petris pappa om han i sommar kan renovera väggarna där om jag river ut allt därifrån. Det kunde han och för några veckor sedan började vi. Först tömdes allt lösöre och sen skruvade jag löst alla ställningar och hängaren. Veckan efter lappade han väggarna och sen målades dom pånytt. Nackdelen med sten väggar är att det blir väldigt fula hål där skruven varit och som måste fixas av en som kan rappa.

När färgen torkat bar jag in alla skåp tillbaka, det klarade jag ännu själv men resterande som sku göras behövde jag hjälp med. Sadelställen, träns hängarna och en par hyllor som skulle upp på nytt måste Petri hjälpa mig med. Först ska det metas ut vart dom ska för att sen borra hål i väggen. Hålen ska fyllas med någo sorts lim som stelnar och in i hålet skall en plupp som jag kallar det och sen först skruven. Så det är int så där bara att lägga upp här och där och ändra om det inte blir bra. Nej det krävs planering och mycket funderas för det går inte att ändra.

När ställningarna hade torkat kunde jag äntligen lägga in alla saker tillbaka på sina ställen. Allt har legat omkring i stallet och varit oredigt i nästan en månads tid.

Jag är riktigt nöjd med slut resultatet. Det är inte lätt att få allt och rymmas i ett litet rum med 10 sadlar och alla hästarnas saker. Skulle man ha gått om utrymme skulle det ju vara peace of cake att ordna och fixa men nu är det ju inte så.. sadelrumme som var planerat för 5 hästar ska nu rymmas för 10..

20170822_20484920170822_20483120170822_20480920170822_204746

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s