Unghäst hoppning

Jag byggde upp en bana som jag skulle hoppa med Pampas, el egentligen inte en bana utan mera olika övningar som man kan lägga ihop till en bana om man vill.

Jag skulle hoppa Elli och Stella tillika och tänkte att jag hoppar vad som känns bra att göra med dom av övningarna jag lade åt Pampas. Jag hade på ena långsidan en studs serie med fyra hopp och från den 7 meter till ett hinder ( i Stella och Ellis fall en cavalett). På andra sidan hade jag en kombination med två steg i mellan. Åt S&E var första hindret en bom och det andra en oxer på 50cm. Snett igenom hade jag en linje och rakt genom banan en cavalett.

Stella var först ut och jag började med att skritta över studs serien för att hon skulle få se på den. Sen värmde jag upp i trav och styrde sen mot studserien för att trava över den. Första studsen trava hon över men sen fatta hon själv galopp och for över hela serien utan att fundera! Jag hade INTE väntat mig detta så jag bara hängde med, glömde rida helt, släppte tyglarna efteråt och bara klappa henne! Det roliga var att hon tyckte det var skitkul, jag prova en gång till, kom in i trav men hon tog genast galopp och gjorde den igen, helt smärtfritt! Efter det hoppade jag linjen snett igenom och cavaletten rakt upp. Enda hon inte tyckte om var den vita cavaletten neråt. Uppåt gick det bra.. Tog några gånger studsen igen för att prova om jag kan komma i galopp genom hörnet och in i serien. Nemas problemas. Sen var det bara kombination kvar. Jag har inte hoppat en oxer med henne tidigare tror jag, inte så här ”stor” i allafall. Kom över bommen i trav och styrde mot oxern och hon hoppa STOOORT. Hon har gått så mycket frammåt sen jag sist hoppade med henne, nu var allt i balans och med mycket mera mod! Tog det några gånger till och till sist i galopp och sen slutade jag! Travade av henne så hon skulle slappna av, hon blir väldigt taggad framför hindren och rusar lite. Så ville få igenom lite dressyr på slutet så hon lyssnade.

Sen bytte jag till Elli, samma saker med henne, började med att skritta över studsen och sen trava. Hon tog det i trav faktist och hoppa cavaletten fint i galopp. Andra gången jag prova blev det åxå i galopp från början. Dom lär sig fort och dom tyckte faktist det var roligt. Mycket roligare än att hoppa vanliga hinder! Väldigt glad för det. Elli tyckte samma cavalett på linjen snett igenom var skrämmande men det andra gick fint. Oxern hoppade hon första gången jätte stort och fint över men sen sprang hon förbi andra gången, rättade henne och så gick det bra tredje gången. Båda helt lysande fina! Men idag var nog Stella ett strå vassare.

Det var troligtvis sista gången jag hoppade Stella före hon flyttar 😦 Men bra så att lämna det med en toppen fiilis. Kommer verkligen sakna att rida henne..

Jag har filmat bådas banor men båda filmerna blev misslyckade, Stellas är ur en sån vinkel att man ser bara det närmaste. Ellis är bättre vinkel men så är det något skit på linsen så hela studs serien är som bort suddat. Klippte ihop en film i allafall så kolla gärna endå.

Pampas är trött, flickorna har fått nytt bete och han vaktar igen som aldrig förr så han har inte mycket vilat senaste dagarna…suck.. men han hoppa fint endå. Gjorde allt som jag hade tänkt och sen fick det vara bra. Inget onödigt slipas..

Imorgon skall Vinnia hoppa samma saker som Pampas, lika höjd hade jag tänkt åxå..Idag red jag lite igenom henne bara.. lite uppvärmning kan man säga.  så alltså 90 cm imorgon..yaiks hoppas det går bra!

Nova, Lalle och Minos red vi till grannarna igen där dom får gå på bete en knapp vecka. (dom har varit en gång tidigare) Dom har gräs där som dom vill få ner ätit så lånar ut våra pojkar! När Nova kommer hem igen har jag lovat Kia, hon som hyr honom att hon skall få hoppa honom lite. Vi börjar med bommar och höjer lite efterhand det går bra! Kia vet om att han inte gillar höga hinder och hon är helt ok med det så sakta men säkert!

Annonser

5 reaktioner på ”Unghäst hoppning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s