Hoppa el stubbåkern?

Jag hann med att hoppa Stella en gång till före vi åker på fredagen. Jag hade att välja mellan stubb åkern och att hoppa. Båda lockade eftersom jag ville prova hoppa vatten mattan från ryggen och ett lite högre hinder nu när hon var så super bra senast. Men tillika ville jag verkligen komma ut och galoppera henne på stubben nu när den äntligen är tröskad och det va torrt och bra botten. Jag visste att det lovats regn idag (torsd) och imoron åker vi så..

Så jag kombinerade båda. Jag värmde upp på stubben och skrittade sen till ridplan och tog bara några hopp. Det är nu det börja kännas att Stella faktist åker iväg..när man inte hinner göra allt det där man skulle vilja uppleva med henne..jag gillar verkligen henne på alla vis, hon litar på mig och hon är så mysig.

Hon hoppade igen en gång över all förväntan, den här gången 6 upphöjda bommar på rad som vi skulle ta i trav och så 7 meter till vatten mattan. På andra sidan banan en bom på marken som hjälp bom och så 10 meter till en grind som jag tippar är 75 cm. Vatten mattan hoppa hon på första gången och grinden på andra. Det var lite mitt fel då jag värmt upp på bommen och sen styrt på sidan av grinden så tog hon lite saken i egna händer och gjorde så pånytt. Trodde ju det va så vi sku göra. Så inget att bry sig om.


Jag skulle så gärna starta en bomklass med henne och eventuellt en 60cm klass i höst. Jag tror jag skall fråga lov om jag får låna henne till det..då känns det inte som att vi blir efter i schemat så mycket.

Elli hoppade samma saker och åxå väldigt bra, hon hoppar bara med sån kraft att jag har svårt att hållas i sadeln, shit alltså vet ni sånt avstamp!!! Det är inte bara fläsk på hennes stora rumpa utan muskler åxå. 😄 Och vet ni hon är pappa upp i dagen med hinder. När hon tycker att hon varit duktig, el om jag berömmer henne så studsar och hoppar hon som en rodeo häst PRECIS som Nova gör. Alltså så söööt❤️


Jag är så glad över mina ston, hör nu va jag säger, ja men dom är trevliga fast dom är ston!! Vinnia åxå, alla på sitt sätt. Jag tror att dom blir vad du formar dom till och Stella och Elli betyder mer för mig än jag kunnat ana. Vinnia var verkligen knepig när hon kom men med lite jävlar anamma så är hon nu åxå som en dröm. Först var jag inte helt säker på om jag ville ha en till unghäst när vi betäckte Vinnia men nu är jag nog så redo att ta mig ann en till. Om den blir ens hälften så bra som E&S så blir det nog kiva!

När vi nu är inne på unghästar så måst jag nämna en annan unghäst jag ridit lite från och till. En curly valack som jag var med vid inridning skede och nu igen efter en par års paus. Jag har ridit MYCKET olika hästar men en curly är min första. Den här i alla fall precis passlig storlek för mig och inte alls så tung man skulle kunna tro när man ser dom. Jag har nu ridit den 4, 5? gånger och vi har kommit jätte bra framåt. Han är van att bara gå i terrängen så att jobba på ”plan” var inte kanske så roligt först men jag tycker han har en super bra arbets moral nu. Förra gången bytte vi från tvådelat till tredelat bett och det var som om jag satt på två olika hästar. Från att ha stridit emot och vari tung på handen till att dansa fram och gjorde sitt bästa att bära sig själv var en härlig känsla. Att komma fram till lösningar på en unghäst är så värt allt jobb. När du får svar av hästen att den trivs är guld värt. Fastna aldrig vid ett och samma bett om det är ens något lite som inte stämmer. Byt hellre och testa dig fram än att gno på med samma och tycka att den lär sig nog..

Jag har alltid varit för unghästar el hästar som kanske är lite annorlunda och svåra. Det är vad jag trivs bäst att jobba med. Att lösa problem och få unghästarna utbildade. Visst är det skönt att rida Pampas som är säker och snäll men jag tror jag skulle tappa ivern om jag bara hade såna hästar.

Nu blev ju det här lite längre än jag tänkt mig men bra om ni orkat läsa enda hit 🙂

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s