höst förberedelser

Uppdaterat med bild från skrittmaskin!

Jag har börjat med den årliga stall städningen, lite senare än tidigare om åren, Men det har torkat bra, flera dagar nu har det ju varit riktigt sommar värme. På måndagen när jag tvättade mattor och täcken var dom torra ren senare samma dag!

Jag har åxå sorterat i täckes förrådet och sålt bort sånt jag inte behöver och köpt in nytt. Varje höst och ibland åxå vår så köper jag via kirppis flugtäcken. Flugtäckena är dyra,  ca 50- 150euro och inte speciellt hållbara. Bara i år har ex Stella söndrat 3 st, Elli 1 och Vinnia 1. Men jag fyndar dom och betalar 10-30 euro beroende på märket. Jag har ju ganska många hästar om nån missat det? så att köpa till original pris för att ha dom på ibland bara en vecka förrän dom är sönder är inga nice. Nu om dom går sönder stör det inte så mycket. Täckena är ett måste halva delen av sommaren för att dom skall kunna vara ute i lugn och ro. Nästa år kommer nästan alla att vara zebror 🙂 det bara råkat sig så att dom jag köpt alla är randiga.

Sen har jag köpt nya stall täcken till allihopa åxå. Skall visa bilder sen när dom är i användning. Så fint det kommer vara när alla har lika dana !

Så har jag köpt puru pelett till nedsatt pris, även där har jag fyndat 🙂 Kommer lägga några hästar på det och resten på spån. Pampas får absolut inte pelett (funkar inte) men kanske Pippi, Vinnia och Elli?

Visst är det skönt att inte behöva ha klockan och ringa varje morgon nu när hästarna går ute men tycker endå det blir kiva att få in dom snart! Att få igång rutinerna o.s.v.. Men före dom kommer upp hit ha Petri ännu planera byta ut lite hag stolppar. Och min NYA stall dörr är under arbete! Det blir mycket nytt i år, bättre och behändigare, för att inte tala om SKRITTMASKINEN Petri byggt åt mig. Vardags lyx de LUX!!

Pampas och Lalle har redan övat gå i den. Nova och Vinnia kan ju det från förrut. Sen är frågan om man vågar lägga Pippi dit el inte.? Det skulle ju vara bra med tanke på att hon inte skall ridas mera. Bara lite promenader som max. Men när hon var ung kom hon ordagrant själv ut från en skritt maskin och har inte gått i en sedan dess!!!!🤔

Kommer ta 30 euro till i hyran för dom som vill använda maskinen regelbundet, d.v.s 4-5 ggr i veckan och så att jag sköter det. Och kanske 20 euro om man använder mer sällan och sköter det själv. Det här på grund av att det kostar att ha i gång den plus att det äter tid för mig att föra hästarna dit. Man kan ju inte bara lämna dom dit vind för våg utan dom behöver ju lite vakande öga. Plus att det är ännu ett ställe att städa skit på…Jag gör hellre så här än att jag höjjer hyran för alla, det finns ju dom som inte behöver den och då är det dumt att dom måste betala mer åxå. På sommaren kommer den nog säkert vara ganska långt ur bruk då hästarna är på bete.

20170915_152040.jpg

 

 

 

 

 

Annonser

6 reaktioner på ”höst förberedelser

 1. Wow vilken fin skrittis 😍😍 han e händig den där P! O tummen upp för din prissättning. Skulle prova Masa i en maskin i Ypäjä men det var totalkatastrof. Han sprang igenom rörväggarna o sen stod han bara stilla/rulla när rören dingla förbi/honom i ryggen 😂😂😂

  Gilla

  • Javisst är han. Han lagar nog va som helst❤ satt du in han ensam första gången el gick du med honom där inne.? Jag leder allti mina först så dom int kan få panik el sånt. Men låter som han sku behöva ström i skrittmaskinen! Då gör han nog int så där mera😄 i min ha vi int lagt någo ström alls så dom som int går fint får int gå där.

   Gilla

 2. Det där är smart att du sätter till i hyran för dom som vill ha sina hästar dit. Det är ju total lyx för en ägare att veta att om av nån orsak ej kommer iväg till stallet en dag så sätter du hästenut och skritta ett tag. Då får den röra på sej även den dagen. Den där summan är minimal för den lyxen.👍

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s