Ett beslut är taget

Jag har nu kommit fram till att Pampas skall kastreras om två år, då är han 15 år och jag tycker han förtjänar att få leva som en gammal häst i en hage med andra hästar.  Han kommer nog aldrig kunna gå med ston men tänk så mysit det skulle vara om han och Nova kunde gå ihop igen! Att de skulle bli gamla tisammans. Dom gick ihop sina första år så va sku va trevligare än om dom kunde gå ihop sina sista?

Varför om två år då? Jo för om det av nån orsak går snett den här gången och det inte blir någon liten pampas så hinner jag prova på nytt. Samt att jag har lite tid att smälta det.

Det finns några nackdelar jag är lite orolig över och det är ju såklart hur han kommer bli efteråt. Kommer hans otroliga personlighet ändras? Kommer han bli tråkig, konstig o.s.v.

Vill ju ha kvar min Pampas. Jag vet ju med Nova att dom ändrar. Men i Novas fall var det ju bara till det bättre, (förrutom att han blir smäll fet.) Pampas däremot sku inte behöva ändra alls. Tänk om han tappar sitt självförtroende?

Kommer göra det på hösten efter betet. Han får betäcka ännu den sommaren om det finns intresse. Den vintern får han ännu stå ensam men hoppas på att han till sommaren kunde gå me valackerna!

En kastrering för en gammal hingst är ju alltid lite mer jobbig än för yngre men jag hoppas det går bra och att han sen faktist kan gå med andra. Jag kan inte tro att det skulle bli problem. Han va ju ihop med Lalle ifjol ca 1 timme å då stod dom ju och skrapa på varann😄. Om här inte sku finnas ston skulle han helt säkert kunna gå som hingst med valacker. Men eftersom jag har själv har ston så kommer det ju inte att vara ett alternativ. Som det nu ser ut.. det hinner hända mycket på två år men så här ser planerna ut nu!

Va tror ni om det här?

IMGimg_1221

Annonser

6 reaktioner på ”Ett beslut är taget

  1. Det är ju en klarhet att personligheten ändras men det behöver ej betyda bara negativt. Det kan ju betyda bara en förändring. Jag tror inte på negativt när han är så pass ”gammal” redan. Finns alltid undantag såklart men….

    Gilla

  2. Är oxå rädd att den stora o fina personligheten försvinner. Då försvinner ju oxå en bit av pampas… Klart de sku vara roligt för honom o gå med andra hästar men pampas e ju pampas som han e nu 😍💖

    Gilla

  3. Jag tycker du gör rätt. Orsaken varför jag tycker så är att du skulle ens ej fundera på detta om du ej skulle själv tro på det. Du känner din hingst. Klart du ej kan ha svar på alla frågor och man har ingen kristallkula att kolla framtiden i. Men du gör vad du känner är bäst och därifrån kan man bara hoppas på det bästa. Men smart att vänta ännu nåt år.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s