Ett inlägg om Lavinnia

Jag blir varje gång jag rider så förrvånad av henne. Hon är en totalt annan häst nu gemfört med ett år sedan.

Hon är nästan kan man säga den bästa terränghästen jag har. Kanske jämnt med Pampas då. Hon är sååå lugn och stabil. T.o.m igår på stubben galopperade jag länge och hon lunka på i samma takt. Fast vi vände hemmåt höll hon sig i skinnet. Tidigare började hon hoppa på stället bara att jag vände näsan hemåt. Hon skrittar på långa tyglar helt gärna och går vart jag ber.

För ett år sedan exakt kan jag säga det var precis tvärtom. Hon blev galen på stubben fast hon hade kompisar. Utan kompisar kom vi inte ens iväg till terrängen.

På plan är hon nu på gränsen till för lat. Speciellt vid hoppningen skulle hon få tagga till lite mer. Hon är jätte svår för mig att hoppa när hon är trög! Jag måst ärta upp henne lite före för att jag ska få flyt på till hindren. Spö var helt uteslutet tidigare, nu kan jag bra rida med det.

Det här är hemma. Borta är hon mer spänd. Vi ska tävla om en vecka och det skall bli intressant!

Det är inte så länge mera så får hon inte hoppa mera, det sägs att efter fem månader skall man inte hoppa. Jag vill hinna hoppa några klasser med henne före det. Sen blir det lång paus.. 

Hon är nu skodd med sula fram och det har funkat bra hittills. Knack i trä. Så jag hoppas och ber att hon hålls frisk nu så vi får tävla lite.

Här är Vinnia i skritten.. Det här kan hon från tidigare, och hon kommer antagligen få gå en del här sen mot slutet av dräktigheten. Beror på hur hon gillar att bli riden och sadlad o.s.v..


 

Annonser

En reaktion på ”Ett inlägg om Lavinnia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s