Händelserik helg

Huhu ser i kors ren vid det här laget, det har varit några lååånga dagar. Men vi har fått mycket gjort åxå.

Måst nu berätta om helgen fast jag egentligen skulle villa gå och sova.

På Lördag hade jag och Pampas dressyrtävlingar, vet inte varför jag fick för mig att anmäla mig till dom men gjorde det på skoj. Och ganska bra gick det, fast vi övat två gånger. Det var dessutom långa banan och det har jag inte kunnat öva hemma. Fick fråga lite råd där på plats så det löste sig 🙂

5te plats och lite på 63% fick vi. Helt ok, men Pampas kan bättre. Rytmen var lite off och så kan han flasha mera med stegen 🙂

På Söndag, idag då var det hoppning. Elli startade sin första tävling, en 40 cm klass. Som jag sagt så hemma hoppar hon allt och mycket högre men ville endå börja försiktigt. Jag hade ju ingen aning hur hon beter sig när det är ljud, mycket hästar och lite stress situation. Vi hade lite otur före vi skulle rida banan. Ponnin före oss kom lös och sprang omkring på banan länge med folk som försökte ta fast den. Elli blev lite skärrad när den kom på oss så domaren var hygglig och gav mig några minuter tid att lugna ner henne. Jag trava runt med henne några varv men det hjälpte inte speciellt mycket. Hon var spänd som en vajjer. Så jag gav klar tecken att jag kan börja rida.

Hon hoppa snällt över alla hinder och mot slutet av banan slappnade hon av lite. En jävla studs galopp hade hon och trav med höga steg så hon var förbannat obekväm att sitta på 🙂 Fick stå upp i lätt sits halva banan. Jätte duktig tyckte jag hon var endå, lastande klarade jag själv åxå. Måst oftare öva att lasta henne själv så jag klarar mig ensam med henne. Hittills har alltid någon stängt bommen åt mig.

22207539_882568228576654_1104544003_n

När Elli var klar körde jag hem och byta häst. Stella hade åkt till stallet i förväg och fixat klart Pampas så att jag bara kunde lasta och köra tillbaka till Broby. Stella tog hand om Elli, duschade henne och gav lite belönings gröt före hon kom efter oss till Broby! Jäkla bra team work måst jag säga!!!

Pampas hoppade 90 cm AM5 samt att det var V-NR gp klassen. Alltså GP mästerskaps klass. Vi hade noll bana i grund omgången och kom till omhoppningen som var lite högre och kortare bana. Det var endast 4 ekipage i omhoppningen och vi var snabbast och vann! Pampas hoppade jätte bra förutom till ena linjen som vi kom helt tokigt till, vet inte varför han klämde in ett steg till där och då for rytmen till nästa hinder åxå. MEN va gör det, han räddade det bra!! Det syns på videon hur han riktigt får dra upp bakbenen för att inte ta i bommen! Så söt när han kämpar!

22184697_882568398576637_527024306_n

Som jag skrev på Instagram så har jag inte tävlat Pampas på 2 år. Bara hoppat lite hemma, ingen banan utan enstaka hinder nu och då. Och eftersom han har varit lite hostig nu före tävlingarna har jag inte idas hoppa alls. Men gamla känslan fanns kvar och vi gjorde fin come back 🙂

Nej vi skall inte göra come back, det här var bara en en gångs grej som jag tyckte kunde vara roligt! Och roligt var det. Duktiga Pampas som alltid!

 

Till på allt det här så har vi fixat massor på gården som måste göras inför hösten och när ALLA hästarna kommer in. Min nya stall dörr är nu färdig och jag är sååå nöjd! Den blev precis som jag ville ha den.

Nya hästarna har kommit och det har gått super fint. Inga slagsmål och alla är lugna och förståndiga. Nu hoppas jag Nuppu och Dizzy blir bra kompisar! Än så länge har dom sina mammor med sig som stöd.

22193020_882568558576621_1996211465_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s