att sådant!

Vet ni vad det kostar att ha någon annan att köra dig och din häst? Nä tydligen inte.. Först skall du egentligen betala hyra för släpet, sen skall du stå för bensinen och dessutom skall kusken ha lön för besväret. Det sliter på bilen varje gång du drar, plus att det är risk för att något går sönder. Min kompis var i en sån här situation, en som ville låna hennes släp, (Min kompis lånar ej ut släpet.) Men gick med på det på det villkor att om släpet går sönder skall den som lånar se till att hon får ett annat istället ( då hon skulle iväg på tävling följande dag). plus att såklart laga det.. Nä men då var det inte intressant mera att låna det!!!

Det här är juttun, man vill ju inte själv bli utan släp, speciellt inte som hon och jag som använder flitigt hela tiden. Därför har vi ett eget för att INTE behöva låna av andra och varje gång fundera varifrån man får släp när man skall iväg på tävling.

Sen tycker jag att det är obligatoriskt att det finns ett släp i stallet som hästen finns. Fast du inte tävlar kan det komma akuta fall som du måst hastigt iväg. Hur gör du då? Ha alltid en plan på hur du kommer iväg fort om det behövs!

Hyran för släpet kostar ca 30€ per gång, många har mera, t.o.m 50€. En bil drar mycket mer bensin med släp efter, så du kan lätt räkna med lika mycket till för bensan som hyran för släpet, beror ju på vart du skall. Och sen kanske en 20e i timmen för kusken som lägger sin tid på att köra? ja räkna själv…  Så rynka inte på näsan när du skall betala nästa gång.

Som tur har jag en så dyr dragbil så när jag säger vad det kostar så backar alla ut 🙂 🙂 nä skämt och sido men jag har ingen lust att kuska på andras hästar. Det är inget jag tjänar på utan gör jag det så är det för att hjälpa vänner och bekanta!!

ok då var det sagt.. nu till annat..

Elli var hela förra veckan helt galen, allt var bara full fart framåt och det gick inte alls att jobba med henne. I hagen for hon omkring i bock galopp så jag tänkte att det är nog säkrast att jag longerar några dagar. Då kan hon härja av sig utan att jag behöver lägga mina nerver på prov varje gång. 2 dagar sprang hon sig svettig, 3dje dagen var hon redan lite mer sansad så på Måndag bestämde jag mig för att åka till galopp banan och låta henne springa av sig. Jag och hon på tumis åkte vi iväg. Hon var hur duktig som helst, lasta sig själv båda vägarna och så sprang vi ikapp med en travare ett varv. Elli hann med hur bra som helst. Hon är nog snabb. Men så har hon ju två snabba föräldrar åxå så va annat kan det bli!? Igår på Tisdagen var hon super på planen så jag hoppade lite. Helt ridbar! Idag hade jag tänkt rida ut med henne men hon har hela morgonen härjat på i hagen, antagligen p.g.a den hårda viden så tyvärr får hon nog gå i lina idag igen. Sen måste hon få ha en dag ledigt igen. Passligt imorgon när det lovats snö slask!

Vädret är en sak man måste lära sig följa när man inte har manege. Jag kollar alltid hur veckan ser ut väder messigt och planerar där efter min ridning. Annars finns det risk att jag har hästarna lediga en fin solig dag och så hamnar jag rida i regn följande för att jag inte planerat! Sen är det ju klart att det funkar inte alltid, ibland regnar det ju många dagar i sträck.. men i mån om möjligt så..

Igår var jag iväg och rida Torres, el hoppa honom då dom haft lite problem med honom där. Flickan som hyrt honom har inte lyckats så bra och Torres var helt ut och cyklade när jag började rida . Han hade inga koll på sina ben och var stel som en pinne. Han rusa mot hindret och över dom och hoppade egentligen inte alls 😦 Men det tog inte länge så var han back on track. Han hade nog bara fått en liten stöt på självförtroendet! Efter bara några hopp var han sig själv igen, glad och älskade att hoppa!

Nu får jag avsluta här, måste gå ut i stormen och ta tag i motionerandet! yeee…noooot!!

 

Annonser

2 reaktioner på ”att sådant!

  1. Håller med dig totalt angående kostnaden. Om jag inte har lastbil till förfogande och kan köra själv hyr jag båda och förstår att det kostar därefter. Varför skulle det inte göra det? Folk är nog korkade ibland som förväntar sig få allt gratis… suck..

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s