det senaste igen

dagarna bara flyger förbi, speciellt nu då jag jobbat mycket på sidan om egna jobbet här hemma. Den här vecka får jag hjälp av både Stella och Ida med ridandet, och igår var syrran och hjälpte till! Vi red ut med Pampas och Nova. Nova har blivit mycket bättre i terrängen, dels för att jag hittat ett bett som funkar på honom men så har han nog blivit lite ”gammal” åxå. Det har bara tagit 10 år för han att fatta att man inte alltid måste fara fullt.

Idag när jag var med Nova och Vinnia på galopp banan var han sansad hela tiden, inget hoppas och pompas före han får springa. Inga gröna gubbar i skogen el stenar som äter upp honom. Sen när han får springa fullt så existerar inget annat, då finns det inget som äter upp honom.

Vinnia trivs jätte bra på galopp banan. Hon är så chill där, det är som om hon vet vad som skall hända och det där kan hon. Det finns inget härligare än att galoppera runt där på henne. Hon har värdens skönaste galopp både när hon far lugnt och hårt. Jag hoppas jag hinner dit med henne en gång ännu före banan stängs.

23618854_1588960604530597_1661086124_n

pic by Monica

Vinnia som kunde vara lite besvärlig att lasta för ett år sedan lastar nu för tiden sig själv. Jag behöver bara slänga grimskaftet på halsen så går hon in. Kunde till och med filma när jag lastade båda hästarna idag så det förklara hur lätt det gick.

Måste korta av filmen lite för att få den att rymmas hit.


Lalle och Nova var förra helgen på dressyrtävling. Det var inne denna gång och det passar nog Nova mycket bättre. Ute fjantar han på mycket mera medan han inne inte är rädd för dressyr staketen. Inne var det nu istället hemskt då han blev ensam inne på banan.. stackars lilla Lisa 5 år.. han är så barnslig…suck.. Programmet var i alla fall jämnare så poängen steg lite åxå, 61, 75% el något sånt hade vi.

Lalle tävlade sin andra gång dressyr och deras poäng steg massvis sen första gången. Tror inne -tävlingar passar även honom bättre.

Planerna var att starta en 90 cm bana i hoppning förra helgen med Lalle men så inhiberades tävlingen så det får nu vänta till nästa år. Med Vinnia blir det inge mer tävlas nu på vääääldigt lääänge… och kanske inte alls med mig i sadeln mera! Lite delad över det faktist 😦

Stella mår bra, henne har jag varit och rida nu och då. Hon kommer att komma hem och föla i allafall eftersom hon som har henne nu kommer åka till Tyskland och träna. Så i April nåttag, i god tid före fölningen söker jag hem henne. 🙂

Nu måste jag gå ut och fixa stallet så jag kommer i säng i tid. Det blir lite tidigare väckning än vanligt imorgon igen..

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s