Andra hästarna i stallet

Med andra menar jag alla utom mina. Förrutom Dizzy som jag presentera i gårdagens inlägg så finns här Irmeli, ett varmblod som fungerar som extra mamma åt Dizzy på pihatton. Irmeli rids i liten skala, den har nåt konstigt i ena bakbenet så den är inte helt ren.

Så har vi gamla trotjänaren Pippi som bott här nästan så länge som jag haft in ackoderings stall. Pippi har aldrig mått bättre än hon gör nu då hon är heltids pensionerad. Hon rids alltså inte alls. Pippi har magrat ofta till vintern även fast hon haft fri till gång på hö, i år är hon nästan tjock kan man säga och enda skillnaden är att hon inte rids. Så jag ha tagit den slutsatsen att hon stressat över ridningen fast hon blivit bättre hela tiden med åren men det har varit orsaken till vikt minskningen. Hon gick på pension då hon har ena leden i bakfoten som inte funkar lika bra som resten av benen. Skulle man vetat detta tidigare skulle hon fått pension förra året redan.

Så har vi Lalle och Minos. Lalle är nuförtiden Stellas häst, även om vi inte gjort ägarbyte ännu. Men det kommer ske här inom kort. Och Minos är Lalles bästa vän och tvärtom. Dom två är ett perfekt par. Minos som är 20 år gammal leker dagligen i hagen med Lalle 8 år. Det är roligt att se hur Minos fått sin livsglädje tillbaka. Säkert mycket tack vare Lalle och för att han har en kompis som orkar med honom. När Minos flyttade hit för 2 år sedan var han rent ut sagt ELAK mot andra hästar och mager var han med. Trodde han var mager p.g.a åldern men det visa sig vara fel. I dag är han kraftig ponni med en liten bula till mage. Super snäll med alla hästar och en super barn ponni. Jag hoppas hans ägare vill fortsätta betala för hans pensionsdagar här hos oss många år ännu!

Till sist har vi på kommandes ett sto som kommer stå på Stellas plats. Den har astma så får se om det funkar med torr hö här hos oss eller inte!

Annonser

2 reaktioner på ”Andra hästarna i stallet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s