vem är jag som skriver?

bakom skärmen är hon som har lyckan att äga ett eget stall och kunna ha hästarna hemma plus några inackoderingar. Även om den här tiden på året inte är så hemskt glamourös att sköta stall.

Ibland undrar jag varför jag valt det här yrket då jag HATAR morgnar över allt annat. Jag älskar att sova på morgonen och vakna i lugn och ro. När jag bodde i Sverige och jobbade på Flyinge bestämde jag mig för att prova gå i skola, utbilda mig till servitör och prova att jobba normalt. Restaurang branschen är bra för det är sällan tidiga morgnar där.

Jag jobbade ett år på Birka Paradise och hade två hästar hemma samtidigt. Alltså bara hästar som  hobby. Men jag trivdes inte med att vara så mycket borta från hästarna och sökte mig i land. Fick jobb i ett stall där jag hade super tider. Började kl 9.00 och slutade kl 15. Då hade jag gått om tid att sköta egna hästar på sidan om. Jobbade så i 5 år, el var det längre? nu minns jag inte.. Men med tiden växte antalet hästar här hemma och det blev jobbigare och tyngre med ett jobb på sidan om. Men det gick.. Till slut såldes gården jag jobbade på och jag blev utan jobb.

I samma veva startade jag mitt företag och började göra in hoppar jobb i olika stall. Stallet här hemma växte och jag fick mer hästar hemma att sköta. Efter några år var jag nästan bara hemma och är det fortfarande. Jobbar lite på sidan om men min huvudsyssla är här hemma. Mina egna hästar har ju åxå ökat och tiden räcker inte till att ha ett helt tids jobb mera.

Jag har insätt att fast jag är fast med morgonstallet och aldrig får sova ut (förrutom på sommaren) så är det här det jag vill göra. Alla jobb har väl sina för och nackdelar. ?Tidiga morgnar är absolut nackdelen för mig men får inte glömma när det är som tyngst att jag får ha mina hästar hemma och göra det jag tycker om på dagarna.

På sommaren har jag bestämt att då skall jag vara ledig och alla hästar som kommer hit skall kunna gå på bete el åtminstone vara ute över natten. För på sommaren tar jag igen all sömnbrist. Jag vilar upp mig och gör en massa annat utöver hästarna. Visst jag gillar att tävla men i övrigt på sommaren älskar jag att vara på havet, åka båt, sola och festa!! Det är då jag lever kan man säga 🙂 haha.. nä men när man har stallet är det väldigt svårt och TUNGT att ränna omkring på fester och göra en massa saker. 1 för att jag måste ordna barnvakt och 2 det är ännu tyngre att sköta stallet med bara 2 el 3 timmar sömn i bagaget.

Sen jag var i mammas mage har jag rest runt om i värden. Alla vintrar 1 gång ibland 2 el t.o.m 3 gånger åker vi till värmen. Det har blivit en tradition kan man säga. Först med familjen, sen med vänner och nu med familj, vänner och sambon. Då har jag åxå ledigt från stallet. Jag har jätte svårt att lämna stallet åt andra, inte därför att jag inte skulle lita på dom som sköter men för att jag är så pedant med HUR det skall skötas att jag stressar när andra gör det 😦  Jag vill ju inte heller att djuren skall märka att det görs på annat sätt.

Jag kunde skriva mycket till men tvivlar på att ni orkar läsa så jag tror det räcker här. Nu vet ni lite om mig och mitt liv!

20150311_192117

this is me 🙂

2014-10-21 18.26.29

2014-10-21 18.31.55

jag och min bättre hälft

 

14331641_653475674819245_1383605907_n

My lovley family. Milton saknas dock

img_5125copy

Jag med Systers först födda, Minou

19478266_822599214573556_1393058859_n

sommar båt och hav!! Bästa kombin

20130727_191827

Sommarstugan! Där vi är allt för lite 😦

sverige.birka 011.JPG

obligatoriska fest bilden..

 

Annonser

6 reaktioner på ”vem är jag som skriver?

  1. När jag var barn läste jag hästböcker (typ alla som fanns) sen red jag en tid och senare i livet hade jag egen häst i 10 år, det är nu 20 år sen jag hade med hästar o göra, men när jag läser din blogg, får jag lite av barndomens hästböcker tillbaka, så säger som ovanstående, tack för en bra blogg 🙂

    Gilla

  2. Halkade in på din blogg av misstag, men har fortsatt läsa den regelbundet! Jag undrar hur gammal du är? (Du skrev i ngt skede att folk ofta tror du är 20/25 år) Jag undrar även om du är utbildat inom hästbranschen och i såfall var. Finns ditt hästintresse i släkten eller har du ”byggt upp” allt själv? Hur har ditt hästintresse sett ut genom åren? Har du börjat i privat stall/ridskola/bekantas hästar/via föräldrar? Varför just fullblod, var kom intresset för dem? Har du prövat på övriga grenar exempelvis trav? Tack för en bra blogg. Roligt att veta lite mera om den som skriver. Det finns så många olika hästmänniskor med olika erfarenhet, mål och sätt att träna så det var kul att veta lite mera om dej.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s