Lavinna xx

Min nyaste häst kan man väl säga, som jag köpte för att kunna ta ett föl av Pampas. Hon borde vara dräktig och skall föla veckan före midsommaren om allt går som det skall. Hon är bara ultrad en gång och då var hon dräktig. Sen dess har hon inte brunstat en gång plus att hennes humör svänger lika ofta som en gravid kvinnas så jag antar hon fortfarande är dräktig. 🙂 Inte mycket man kan göra i det här skedet om hon inte skulle vara dräktig så det är nog bara att vänta och se om magen börjar växa.

Jag rider henne ännu helt normalt förutom att jag har lämnat hoppningen förra månaden. Kommer rida henne hela vintern och sen i mars har jag planer att börja trappa ner, då menar jag lugnare turer och mera lediga dagar. Igång skall hon vara så länge som möjligt.

Jag hoppas väldigt mycket på ett hingstföl, färgen bryr jag mig inte om men tippar att det blir skimmel. När jag sökte hem Vinnia fick jag en liten chock där i hamnen då jag väntat mig en 165 cm häst. Ägaren trodde hon var det, när jag mätte henne hemma visa måttet 170cm.!!

Shit påriktigt tänkte jag, hur skall jag kunna rida henne!?? (För det var ett kriterie att jag skulle ha en ridhäst tills hon fölar.) Men sen slog det mig att kanske det är bara bra att hon är stor så blir fölet kanske lite större. Då menar jag inte att jag vill ha en stor häst men ca 160cm skulle vara bra höjd. Elli är ju bara 155cm.

I början kändes hon enorm! Och när hon dessutom var ganska oridbar så var det nog en nöt att knäcka för mig. Jag visste när jag köpte henne att hon var knepig, det blev jag varnad om så jag har inte blivit lurad! Hennes förra ägare har varit helt underbar och ärlig med allt! Vi har fortfarande kontakt!

Men envis som jag är så visste jag att jag löser det, på ett sett el annat. Det tog ca 7 månader förrän jag kan säga att hon var trevlig att rida. På plan var hon inte så paha förrutom att hon kunde ge ifrån sig såna jävla bockar om hon blev arg, men i terrängen var det katastrof!! Första månaderna gick vi bakåt och på två ben mera än frammåt. Hon skulle inte lämna gården och satt emot ordentligt. Att gå ens nära vatten var helt omöjligt och att hoppa diken likaså.

Hoppa har hon alltid tyckte om men behöver mycket stöd av ryttaren. Det har varit svårt för mig då mina ben kommer just nedanför sadeln :0 Om man låter henne gå på i egen takt är det inga problem men samlar man henne blir hon lite het och pompig. Från att aldrig ha tävlat hoppning har vi på 1 säsong hoppat 80 cm banor. Hemma har jag hoppat 90cm banor och tränat 1 meter.. Hon hoppar allt utan att titta men kan hitta på att springa förbi om man inte är med till 100%

När Vinnia insåg att det är bäst att låta mig bestämma har allt gått väldigt snabbt åt det bättre. Hon är en totalt förändrad häst, fortfarande för stor för mig men ridbar 🙂 Jag rider ut ensam i terrängen och kan njuta av det, skrittar hemmåt på långa tyglar och går el hoppar över vatten pölar och diken om vi MÅST. Förutom jag själv så är det 5 andra som ridit henne var av 4 av dom genast gillat henne, en så mycket att hon erbjöd sig att köpa henne 🙂 Det säger ju en del!

Att hon är vacker ut i finger spetsarna gör ju inte saken värre. Skulle hon bara vara lite mindre.. Jag väntar jätte ivrigt på fölet, jag har en bild framför mig hur Splinters No Fear kommer se ut, (jag har t.o.m ett namn åt honom färdigt)  😉 Jag hoppas jag inte blir besviken!! Men det kan man väl inte bli när man parar två skönheter? hehe..

14256701_10157393622160503_881358824_n14502076_657907311042748_856504379_n18745217_804225269744284_1489549558_oimg_1202

 

Annonser

2 reaktioner på ”Lavinna xx

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s