väder och mobbning

NU SKALL VI PRATA VÄDER!! 🙂

jag var ute några timmar nu på förmiddagen /dagen och jag blev så deprimerad. Alltså jag HATAR just det här vädret. Lite lite plusgrader, lite vind, mulet och HALT! Kan det nu fan inte vara endera, muta och varmt el snö och på fruset. Blandningen av allt det här är det värsta som finns!!!

Och tänk att såhär var största delen av förra vintern! Tack och lov att det hittills varit bra. På Fredagen får ponnin skor på fötterna, han har klarat sig bra utan skor enda sedan i våras då vi tog bort dom. Han får ha dom på nu över vintern och sen ryker dom nog igen till våren.

Jag tappa som sagt helt motivationen att vara ute idag, jag har 2 hästar kvar att rida ännu men vet inte hur jag skall få till det 😦 Sandvägarna börjar vara ganska långtråkiga vid det här skede. Att gå i snö i plus grader utan tilsakumin kommer inte på fråga så får nu stå ut en vecka till.. Nu över julen blir det endå mindre ridit så, hästarna får lite halv loma.

På tal om en helt annan sak. Någon sa åt mig någon gång att hästar inte ”mobbar”. Då trodde jag på det men nu är jag nog av en annan åsikt. Kanske inte mobba är rätta ordet men inte är ju fan hästar hyggliga med varann. Jag kom att tänka på det när nu Vinnia blivit ett monster. Hormon monster visserligen men endå. Före nya hästen kom så gick Elli, Vinnia och Pippi i samma hage. Och Gud vad Vinnia var elak med Pippi imellan. Hon skulle inte släppa Pippi och äta, samma gör Nova med Lalle och ponnin ibland.

Dom far med öronen i nacken mot den andra och säger helt klart att hit har du inget att göra. Väljer lixom vilka som får stå vid balen och äta! Är det inte mobbning? Här hos oss är inte heller fallet att dom skulle behöva strida över maten eftersom dom har mat hela tiden framför näsan.

Nu säger ni ju såklart att det är ju så som hästar visar vem som är chef. Jo håller med till viss mån. Men rangordningen har varit klar lång tid redan i det dom här fallen! Inte behöver väl den högre varje dag hacka ner den lägre? Samma ex om Pippi står och vilar, så kommer Vinnia och skall absolut vila just där.. Det är ju mobbning ut i finger spetsarna! eller?

Nu går den nya hästen med Vinnia och samma sak här, Vinnia surar åt den. Det är klart i början att hon vill visa vem som bestämmer och att det här är hennes hage och den nya är ny! Men det skall sluta inom några dagar tycker jag, annars är det ju som att Vinnia säger att jag tycker inte om dig, du hör inte hit.. och det kallar jag mobbning! punkt.

 

Annonser

4 reaktioner på ”väder och mobbning

  1. Hej, jag håller också med om att mobbning förekommer bland hästar. I min flock ser man bra vem som bestämmer och hon är en rättvis ledare som låter alla äta, dricka osv. Medan en annan häst varenda dag har något att sura på ena ponnyn för och kan plötsligt helt oprovocerat börja jaga den. Och då har jag stor hage och obegränsat med hö.

    Gilla

  2. Tycker åxå det är mobbning. Jag har varit med om en flock på typ 6-7 ston där alla frös ut ett sto. Det stoet fick faktist helt enkelt ej komma med dit de andra stona stog. Den hamnade alltid stå typ 10meter längre bort. Men när du sen delade flocken så att det mobbade stoet sattes med bara ettannat sto från flocken så var det inga problem. Hästar kan vara riktigt jävliga. Mest orolig var jagav detta att månne det mobbade stoet ens får dricka. Saltstenen slapp hon aldrig till tyvärr. Jag har även hört, vetej om det stämmer, att i en flocka islänningar ska man ej sätta in en annan ras häst för då blir den utfryst. Att islänningarna är jätte starka att hålla på ”sin egen ras” i flocken.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s