Varmt inne, kallt ute

Alltså så ovant! Vi har 20 grader inne!! I hela huset!! Inte bara i vissa rum som tidigare utan HELA jäkla stora huset på över 300 kvadrat 🙂 Å vet ni jag tycker nästan att det är för varmt, igår kväll när jag kom från stallet och redan hade varmt fick jag nästan värme chock när jag kom in, som en vägg emot mig. Puh det kräver att man vänjer sig tydligen när det varit 16-17 tidigare om åren!

Luftvärme pumpen är effektiv!! Dock får vi se efter en tid hur sparsam den är sist och slutligen. Vi har direkt elvärme i övrigt och jag tänker inte ens berätta vad våra el kostander är i månaden för då faller ni nog ur stolen. Med pumpen har vi nu hoppats på att hålla nästan samma summa men med varmare grader i huset!

Ute sen igen så hade vi minus 10 imorse! Det var jag inte förberedd på 😦 Men det kändes faktist inte så farligt kallt, beror nog på att luften torkat, fukten har försvunnit!

26853721_934722093361267_2077620795_o

Vacker himmel, men inte bra lärde jag mig av Josefin som berättade att himlen blir inte naturligt röd av solen utan det är ex avgaser som gör detta. Alltså är det förorenad luft när himlen är röd. Är den gul el orange är det helt ok men inte röd 😦 Hela tiden lär man sig något nytt!

Igår fick då Lalle, Nova och Pampas massage, jag stod 4 timmar i stallet nästan i ett sträck. ush va tråkigt, tur att jag inte hade fler hästar, hon skulle ha tagit 5 om jag velat!

Hon sa att dom var alla i bra skick, lite små spänningar här och där, vilket ju alla som sportar. Nova sa hon hade elastiska muskler och leder. Lite spänd bakom sadeln och det beror antagligen på att han i terrängen i galoppen spänner ryggen och lägger upp huvudet. Han hade förvånandsvärt  öppna bogar åxå. Lalle var lite spänd just vid bogarna, vilket han var senast han fick massage åxå. Så det var inget nytt. Mera sido rörelser och jomppa behöver han samt att han travar och galoppera avslappnat så han länger stegen. Det här är ju det vi (Stella) försöker efterstäva hela tiden. Pampas var nog den som njöt mest av massagen. När hon massera rumpan stod han och sov, flyttade på svansen så den inte skulle vara iväg bara 🙂 Han var lite spändare i vänster sida men annars väldigt jämn. Hade faktist väntat mig värre då han bara traskat i skogen nästan i 2 månader 🙂 Tror jag ridit på plan totalt 5 gånger under senaste månaderna…oho…

26793997_934722243361252_1657021517_n

Men mångsidig motionering is the shit! Åtminstone enligt massören så trodde hon det berodde på det varför dom alla var i så bra skick.

Igår begravde jag Frasse, pappa kaninen som var värdens goaste och keligaste! Så lessen, vet inte ens varför han dog. Han hade varit lite dålig i magen nog för ca 2 veckor sedan, och för 1 vecka sen gav jag mask kur åt honom då veterinären sa att dom kan ha mask om dom har lös mage. Han var helt normal efter det och han var normal på dagen ca kl 15 när jag sist var in till dom. Några timmar senare var han död . Enda jag kan tänka mig var att om han druckit dåligt, dom har ju vanligtvis drickflaska men nu då det varit kallt har jag lagt vatten i en kopp. Kanske han inte fattat att dricka? Nog har det ju funkat tidigare om åren men svårt att säg när där är fler kaniner så vet ju inte vem som dricker vad.

R.I.P Frasse♥ tack för alla kanin bebisar du lämnat och för att du var en så glad och postiv kanin!

12348231_525811564252324_361135225_n

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s