en skön dag

Efter några dagar from hell så är det idag riktigt skönt väder. Hästarna har varit lediga dom dagarna det stormade. Det var för kallt att börja pina sig ut i den vinden. T.o.m stallet frös. Fast det var bara minus 8 grader ute så pressade vinden in så att det var nästan på minus i stallet. Vatten kopparna var fem före att frysa fast helt. Det har aldrig hänt förrut, inte ens fast det tidigare om åren varit minus 20 länge. Jag var ju såklart på jobb den dagen och kunde inget göra. Men när jag kom hem och märkte det här  isolerade jag dörren och la varmt vatten i kopparna. Sen fick värme blåsaren gå en timme där. Det räckte för att det sku gå till plus igen. Sen fick hästarna komma in tidigare för att hålla stallet varmt resten av kvällen.

Nu fick vi snö, äntligen. Det sku få komma lite till ännu så att det blir ett bra botten. Det är nog bättre men inte bra. Det som har kommit måst nu trampas in och sen kan det komma nytt på. Sen är det bueno!

Stella och jag har ridit ut med alla i terrängen idag, dom var alla jätte glada och duktiga, förrutom Nova då som inte kunde hålla sig i skinnet. Den hästen skall INTE ha ens en dag ledigt 😦 Endå longerade jag honom igår kväll så han fick springa av sig!

Dom sko lösa är nog gladast tror jag, det här betyder att dom kan röra sig utan att det gör ont i fötterna. Dizzy hade rodeo i hagen idag och i Pippi sprätta det till lite åxå. Elli skall jag ta ut i lina nu så hon får härja av sig!

27044425_938297309670412_1812579155_n

Vad händer när pappa åker på semster? Jo vi blir ju såklart utan belysning i nästan hela köket. Så nu är det bara att vänta snällt tills dom kommer hem och leva med ljus fram tills dess. Tur så är det inte den värsta mörka tiden just nu iallafall.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s