1 februari & SNÖ

oj oj what to say.. I morse före vi båda åkte iväg på jobb plogade Petri som snabbast så att det inte skulle bli så mycket till eftermiddagen när han kommer hem. yep yep.. önsketänkande.. Har precis plogat för att ens för fot kunna ta sig fram. På riktigt så måste jag ploga alla små gångar åxå så att kattorna skulle kunna gå ut på vessan  🙂 Efter att jag var förmiddagen på jobb i ett stall körde jag å köpte kraftfoder då jag endå var i Lojo. Jag är väldigt glad över min Cadillac en sån här dag kan jag berätta. Vägen till jobbet var oplogad, vår egen backa var oplogad (ja så såg det ut) och cadin far som en traktor genom snövallarna! Körde ner ti uteboxarna med fodret och när jag steg ut ur bilen sjunk jag nästan till knäna. Först tänkt jag att ups, här blev jag med bilen. Men nej den for som ingenting.

Genom svettig och våt men nu är det plogat så att Petri kommer fram åxå. Volvon  är så låg så den kunde fungera som plogbil 🙂 Inte bra med sänkt bil i sånt här väder! Ny duschad och myskläder på är vad min resten av dag kommer gå ut på..tills jag måst ut ikväll igen.. tar säkert in hästarna lite tidigare! tänk om man kunde vara katt! Stålle var ut på wc och sen raka vägen till soffan och mysa. Inga bekymmer för nån snö här 🙂

27658600_946308092202667_1701897895_n

Det roliga är att vi är bara halvvägs i detta snö kaos, vi har andra halvan av dygnet kvar och det skall snöa hela dygnet. Imorgon blir det sen lite mer slask av det.

Sadelgubben kom såklart inte idag, lika bra det för han skulle knappast kommit upp för backen vår. Vi måste bestämma en ny dag i nästa vecka när han kan komma.

Ellis ben är fortfarande väldigt tjockt men sjukt är det inte mera, igår i skritt maskinen (där man skall skritta, som Elli missat) galoppera, trava, bocka och stegrade hon. Idag i hagen hann hon bara ut i yrvädret så var hon igen på två ben mer än fyra.. Arab ben = tack och lov!!

vet inte vad jag skall hitta på nu när jag kom in, jumppa ids jag inte göra, tycker jag gjort tillräkligt idag. Först gjort två stall i sånt här väder =tungt!! plus snö jobb i 1,5 timma! Men kanske lite stretching skulle göra gott nog?? Annars får jag väl göra som Stålle och kasta mig på soffan 🙂

Första Februari idag och med den kom vintern. Vintern kommer bara senare för varje år.

 

Annonser

2 reaktioner på ”1 februari & SNÖ

  1. Hoppas svullnaden snabbt går ner på Elli! Alltså inte brukar hon ju hamna i blåsväder men jag har riktigt den bilden av henne att hon är en klumpeduns som håsar på så mycket så att hon alltid lätt stöter sig 😂 en håsapelle är hon ju nog men inre brukar hon ju ändå klåpa sig såhär!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s