Bil bloggning

Jag sitter å väntar på Petri som är i motonet/tokmanni. Själv ha jag handla i musti och mirri och är redan klar. Före vi stack iväg hit red jag lalle och hade Elli som handhäst. Jag ska inte börja rida henne riktigt ännu men kommer lägga igång henne sakta sakta såhär. Lite longering lite promenader lite med som handhäst å så skritt maskin. På såvis behöver jag inte sen börja helt från noll när jag börjar rida. Då har hon grundkondisen i skick. Plus att hon är så knäpp i hagen så hon behöver lite stimulans i hjärnan.

När vi kommer hem ska jag fortsätta me Nova å ta Minos med som handhäst. Kia skulle egentligen rida Nova idag men hon ble sjuk så jag far en kort länk istället. Nova har aldrig helt ledig, han kan inte ha. Han måste komma ut från hagen 1-2 ggr per dag för att inte äta sig så tjock. Plus att jag tar in han tidigare på kvällen än dom andra. Hans lediga dagar går ofta ut på att han går i maskin el longeras utan någo på sig.

Sen ska jag ännu ta Pampas. Han är i behov av mycket galopp och längre länkar då han är såååå pigg. Våren börjar nog spela in lite nu åxå. Han är mycket hingstigare i hagen..

Vi skall å köpa puru pelett å spån på hemvägen å därför kom jag med utåkandes. Jag är fortfarande helt kär i purupelletten. Den är bäst! Ute i uteboxarna har jag ännu spån. (Lalle å minos har halm)

Jag tror jag inte kommer ha pihatto nästa år. Jag blir så störd på att den hela tiden är skitig. Det här året är radikalt. Inget funkar där. Inte torv inte halm å inte spån. El jo spåne funkar när det är kallt men genast när det blir varmt som nu så blir det fuktigt å vått. Halmen äter dom upp å torven fryser. Med två små hästar har det funkat hittills men en stor häst som dessutom är grisen själv hålls det inte bra. Försökte laga bädd där med halm men då bara grävde dom upp bottnet. Så nästa år tror jag det får bli box. Beror nu på häst mängden..🤔

Lilla Dizzy är ju tyvärr till salu så hon flyttar väl senast efter sommarbetet. Hoppas hon far nånstans här i närheten så man kan följa med hennes uppväxt. Eller ännu bättre om nån här i närheten sku köpa henne å ha henne kvar hos mig🙂

Glad vändag ❤och på återhörandes🌹

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s