Yoga

Jag har fått höra att dom som rider mycket har svårare att föda barn p.g.a att dom har spändare muskler. el någo såna muskler som inte andra vanligtvis har. Jag har inte fattat vad det skulle vara el hur det kan påverka. Jag har ju haft lyckan att inte behöva klämma ut en unge så jag har inte behövt vara med om den plågan, tack och lov. Men när jag yogar/jumpar så har jag kommit fram till vad det innebär.

Alltså när vi rider så klämmer man ju benen mot hästen, in mot varandra och sen när man skall sära på benen el då alltså böja /vika dom åt andra hållet, utåt så tar det emot..

I yogan gör jag just detta, jag tänjer på alla muskler runt höfterna och där omkring utåt och SOM det gjorde ont och stretade emot första gångerna!! Så jag förstår nu lite bättre på hur vis man är spänd där ner tills. 🙂 Haha låter lite dumt det här. Men vet inte hur jag skall förklara det..

Nu är det ju klart att skulle jag börjat med detta som yngre så hade det ju inte varit lika stelt som det är nu. Som yngre är man ju annars med vigolantare så ridningen har kanske då ännu inte hunnit påverka detta område men redan en god bit på 25 kan jag tänka mig det börjar kännas om man bara rider och inte håller igång på annat vis.

Kanske jag talar goja nu? men det är såhär jag resonerar. Någon som vet hur det är egentligen :)?

Iallafall så hade jag paus med yogan en vecka då jag var så trött i kroppen efter min arbetsdag som jag berättade tidigare om. Sen kom det lite flunsa på det så bestämde att inte göra mer än jag måste ute i stallet.

Igår tog jag upp yogan igen och hade väntat mig värre resultat än jag gjorde, tvärtom egentligen så var jag nästan mjukare än före pausen.!!! Tror det har gjort jätte bra med en paus, 1-2 dagar räcker inte alltid som paus tydligen utan det behövs mera. Något man kan lägga bakom örat när vi talar om våra fyrbenta. Det är viktigt att dom har lite längre ledigt nu och då för att återhämta sig!

Det här var en väldigt bra upplevelse för mig själv, man lär sig varje gång nå nytt!! Och en påminnelse att det gör gott med lite ledigt!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s