Sportlovsveckan

Igår den 20.2 fyllde Pampas 14 år!! Han är nästan lika gammal som jag nu om man förvandlar det till människo år. Något år på tror jag det blev. Jag kan inte fatta vart åren farit, både han och Nova har alltid varit mina UNGHINGST pojkar 🙂 Antar att det inte riktigt går under den kategorin mera.. Nova däremot har nog inte ändrat just något så han kan man nog ta miste för att vara unghäst.

Nu har jag fått tag i både pulka och sele och vi testade igår åka pulka med Stella. Vi turades om att rida Pampas och sitta i pulkan. Det är andra gången någonsin Pampas har pulka efter sig, något alls efter sig för den delen och han blinka inte ens. Han gjorde det som han gjort det varje dag i 14 år. Det för ju ganska mycket oljud av pulkan så han kunde bra nog ha reagerat lite. Jag skulle sååå vilja ha han inkörd!!! Det skulle vara en roligt och bra omväxling i arbetet.

Men vilket super härligt väder nu förretsten…på dagarna.. nätterna och morgnarna är lite för kalla tyvärr. Men det hör ju till att det skall vara en kall periord per vinter. Jag är glad att den är nu när solen är stark och mycket framme och inte i December när man inte ser solen alls!

Jaha en del av inlägget har blivit borta. Va jag sku skriva ännu var att jag har ridit Elli några gånger, jag blev så sugen att prova henne när banan på åkern har så bra underlag. Hon är helt knäpp. Det finns ingen broms.. Men jag ger mig i te, vi bara travar tills hon lugnar sig. Ska gå upp i Skogen en länk med henne åxå imoron el på fredagen så hon får plumsa lite. Kommer inte hinna rida henne så länge säkert före föret ändrar men det tar vi sen. Elli skall endå flytta ti salo om en redig vecka och sen rids hon va jag hinner..


 

Annonser

3 reaktioner på ”Sportlovsveckan

 1. Han var verkligen cool! i alla gångarter! Han spände sig inte en gång 🙂 Ljudet är nog inga problem, tror mera att det är skaklarna isåfall. tömmarna har nog släpat i benen och det brydde han sig inte om. Det dumma är att jag har ingen kör utrustning så kan inte ens öva här hemma. Skulle behöva få nån som kan hjälpa till men det är svårt att hitta nån. Jag måste absolut vara med eftersom han är en sån mamis. Så att föra bort honom går ju inte men skulle man få nån hit och prova sku va toppen!!

  Gilla

  • Om man vill pracka på själv så går det att först bygga 2 slanor som man sen spikar ihop med en kortare och släpar den först.. då får de skaklarna mot benen när man svänger osv.. ifall du har en sele? Jag köpte min sele billigt på loppis för 50 euro typ..

   Gilla

 2. Om han är så där cool med pulkan efter så tror jag inte att det skulle bli några problem alls att köra in honom 🙂 bara man vänjer dem bra med oljud bakom och med att skaklarna eller tömmarna kan fara runt benen på dem så är det nog bara att tuta å köra sen 🙂

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s