Återförenade

Jag kunde nästan med ett lugn lämna Elli i Salo. Syskonen gnäggade genast åt varandra och klickade som om dom inte vore ifrån varann alls. Nog har ju hästar minne!! Enda jag är lite orolig för är att hon dricker ordentligt. Jag bjuder ju alltid vatten flera gånger per dag och där får hon inte på dagen alls. Först till eftermiddagen. Men annars vet jag att hon blir omskött och dessutom lite riden!

28722390_962764210557055_1832614625_n

På tal om riden så var Elli bra senaste två gångerna. Jag red på plan en stund och i terrängen. Det är tydligen bara på åker banan som hon flippar.. På Plan var hon faktist helt super, det gick att göra allt, som om vi inte haft paus alls. T.o.m skänkelvikning i trav funka fast vi inte gjort det innan 🙂 Provade olika bett på åkern om något skulle hjälpa, både bettlöst och ett roller. Men inget funka något bättre än hennes vanliga tredelade gummi bett! Misstänker att det är som med Nova, det är inte så stor skillnad va du lägger i truten, felet är i huvudet. Nova är ju lika som Elli, på plan har du inget i händerna och i terrängen har du hela hästen.

På Fredagen fick Pampas vara med om något helt nytt, nämligen tömkörning..På riktigt då alltså, inte så som jag tömkört. Jag har bara gått rakt bakom och bett han gå rakt fram och svänga lite till höger och vänster. Nu var Christina här som kan tömköra och lärde honom hur man vänder med kärra bakom o.s.v…

Hon sa att han gjorde det jätte fint, han brydde sig inget om tömmarna som slog mot benen, han fatta väldigt snabbt att röra sig sidledes vilket dom måst kunna för att kunna svänga med vagn. Så vi skall absolut träna mera så vi kanske kan prova lägga kärran bakom på våren.. Det var jätte roligt att se på och nästa vecka skall vi fortsätta där vi slutade!.

28721893_962773250556151_959968735_nIdag kom den nya hästen som tog Ellis plats, den skall vara här några månader. Det är ett sto som inte är riden på ett år, (förutom när jag var och provrida) Hon är väldigt känslig och springer undan ryttaren/ handen. I manegen när jag provade så var det ju inget när man var innanför 4 väggar men utmaningen är att få henne ridbar i terrängen. Hon har inte gått i terräng just alls. Meningen är att hon skall bli lite lättare att rida för hon skall säljas till hösten.

Stackars Elli får alltid offra sin plats, förra året exakt samma tid fick Elli åka till Ingå när Torres kom hit för ridning, nu fick hon åka till Salo denna gång. Jag hade ju gärna skickat någon annan men hade ingen som skulle kunna åka. Nova är uthyrd och Vinnia är dräktig och får snart inte transporteras mera, och Pampas är ju såklart inte ens ett alternativ! Vi blir lite efter i ridningen igen men inte har jag något bråttom, det löser sig!

om 5 timmar åker vi på kryssning..igen.. så måste gå ut och rida nu så jag hinner med alla. Monica sköter kvälls stallet och sen kommer syster hit till natten och sköter stallet imorgon!

Så trevligt veckoslut allesammans!!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s