Det bästa med vintern

Nu börjar det visserligen redan bli sämre på många ställen men det bästa med vintern är väl annars att det är så jätte bra rid möjligheter. Många gånger bättre än på sommaren. Man kan använda ställen som inte går att rida på resten av året, ex åkrar, vägarna är ”mjuka” av snön och ofta jämna då dom är plogade. Vill man styrke träna hästarna så rider man där det är oplogat. Man kan t.o.m hoppa ute när det är mycket snö som har packat sig/plogats.

Just nu är ridplan den som är sämst, efter regnet som kom för en tid sen smalt snö ytan bort och kvar är bara is. Att skritta och trava går bra, men där stannar det.

Idag har jag bara 1 häst att rida, känns helt konstigt. Vinnia tappa sin framsko i går på länken så hon blir nu stående. Hennes mamma ledighet får börja 2 veckor tidigare bara. Skritt maskin är det som gäller nu tills hon får på sin sko. Sen kan man longera lite nu och då som omväxling.

Kia rider Nova den här helgen och idag har Welle ledigt. Så har bara Pampas som jag ridit ut med. Linda och Fine från stallet bredvid var med oss och vi var en länk som vi galopperade i några km i ett sträck. Helt sjukt bra terräng väg just på vintern!!

Fundera först om jag skulle åka och rida Elli men så tänkte jag att näää, nu skall jag ta det lite lugnare när jag en gång kan. Note to my self.. Jag måste inte rida flera hästar varje dag..

Jag hoppas vädret börjar bli lite jämnare snart. Jag tycker det är jobbigt med så här kalla nätter och sen relativt varma dagar. Det får gärna vara minus ett tag till på nätterna men inte så här mycket. Minus 3-5 grader sku va passligt. Jag vill kunna lägga ut hästarna med bara high neck täckena alla dagar, inte bara nu och då när det är vind stilla och sol. Vinden är ju så svin kall..

här kommer lite bilder på Welle och Pampas. -> för fler bilder

Detta bildspel kräver JavaScript.

​Kazanova

​​welle hoppar

​​kvällslänk med Pampas

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s