Besvär

Det är något fel på Nova och har varit ren en tid. Eftersom jag inte ridit honom så mycket på plan så har jag inte sett det så tydligt som nu då jag ridit han mera när Kia varit på semester. Han är sned och han tar inte ut rörelserna som han brukar. Han är fortfarande mjuk och helt rid bar men det är något som inte är som det skall. När man ridit hästen i 10 år så märker man sånt. Fat jag inte kan säga var problemet är. Jag har nu bara longerat honom utöver vad Kia ridit och jag märker även från marken det här. Förra veckan filmade Monica när jag red och jag skickade filmen till Rannvi som skall komma och gå igenom honom. Hon håller på med någo metoder som jag nu inte minns vad hette. Sen efter det skall Joppe få komma och nåla honom.

Tills vi vet vad som orsakar problemen tänker jag inte rida honom, i nästan alla fall är det aldrig bra att hästen står helt så lätt motion kommer han få. Men mera longering så att han inte belastar något med vikt på ryggen.

Han föll när jag longera honom i början av vintern och undrar nu om det kan komma därifrån? Det är det enda som hänt vad jag vet om. Andra som är annorlunda är hans nya sadel, men den är ju ut passad från hippos sport plus att den är genom gådd av en sadelmakare så vill inte tro att den är felet.

Just nu håller vi på att strida med avloppet i stallet. Det stockar el fryser el något för det drar inte ut. Vi börjar misstänka att kelen har söndrat röret… Isåfall kan man inte mycket göra förrän våren när vi kan gräva upp röret och byta ut det. Det är bara konstigt då det aldrig hänt innan på 11 år. Å det har nog varit kallt tidigare om vintrarna åxå. Dessutom borde inte såna här avlopp som vi har kunna frysa!!??

 

Annonser

3 reaktioner på ”Besvär

 1. Djupvågsbehandling har hjälpt mina bra när de varit spända eller haft något som inte riktigt har avrit som det brukar i kroppen 🙂

  Gilla

 2. Om avloppet så tänkte jag direkt att både vattenrör och avlopp har i år frusit på ställen där det aldrig gjort det förut. Ert stallsavlopp kanske hör till dom 🙂

  Gilla

  • Jo det måst nog vara så. När jag tänkte efter så är det ju inte använt på väldigt länge, det lilla vatten man tappar när man tvättar bettet så fryser säkert när det är så små mängder. Sen är ju wc använd mindre i år åxå än tidigare vintrar så det kan vara en orsak åxå.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s