Äntligen lite vår känslor

Såklaaart så har jag varit på jobb, inne, när vi har haft första värmen. Petri skriver åt mig på dagen att det är så varmt ute att man nästan kan ha kort ärmat!! Jag svarar.. kan du snälla ta bort hästarnas täcken!!! Herregud dom grillas ju annars. Fick nästan lite panik.

Jag sitter faktist ute nu och skriver detta. Jag har ridit/tömkört klart och eftersom petri städat sandhagarna har jag inget jag måst göra mera😊

På helgen fick vi alla hagars vinterskit ihop skrapat till högar. En del fick vi bortkört åxå. Resten måst vänta tills skitflakan är tömd så det ryms. Det är väldigt mycket vikt i skiten så det får inte bli för tungt. Det som vi inte fick bort får man ta sen när det torkat. Sandhagarna som jag städat hela vintern har redan till stora delar torkat upp.

Ridplan är åxå helt utan snö där man rider å bara nedersta delen är våt. Resten är redan torrt så jag ska nog plocka fram lite hinder mot slutet av veckan.

På lördagen red Stella Welle i terrängen. Det var för att kolla om welle beter sig lika bra med en ny ryttare. Det gjorde hon!! Igår sen red jag på plan, tror det blev vår 5.te gång där. Hon var en helt ny häst mot tidigare gånger! Så glad me resultat!! Jag kom på när jag red där på plan å bitarna börja falla på plats att gillar verkligen utmaningar. Att rida hästar som är lite halv svåra är så min grej. 😊 inte alltid när dom är en ”pain in the ass” men sen när resultatet kommer😉

Welle har alltså tidigare gånger sprungit med spänd rygg å huvudet högt och med ovilja att jobba. I traven springer hon och tar du i så blir hon förbannad. Igår sänkte hon det nästan genast i traven å trava sakta hela tiden. Det va ingen stress. Höger varv är mycket jobbigare för henne men även där kom hon ner med huvudet och trava sakta efter bara en stund. I slutet kunde jag rida henne helt som en vanlig häst.!! T.o.m i galopp!

Jag har bett ägaren komma och provrida nån dag. Jag hoppas welle visar alla sina goda sidor då åxå. Men terrängen som var största orsaken varför hon kom hit är lättast enligt mig så jag tror nog att det mesta jobbet är gjort nu.

På lördagen hann vi åxå lägga ”skaklar” efter Pampas. Både Christina och Stella var och hjälpa till. Jag ledde och dom gick bak med varsin 2×2a (breda). Först hade vi dom i luften och tryckte dom mot honom å svängde med honom så att dom tog emot i sidorna. Sen släppte dom ner ena delen på marken så han fick höra när dom skrapa mot marken. Mest för ljudets skull. Såhär långt allt bra.

Här är lite bilder från förra veckan.

IMG-20180407-WA000320180406_17022720180408_14204120180408_15480020180408_154821

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s