Fulla arbetsdagar

På Måndagen var jag i stallet från moron till sena eftermiddagen. Det var en hel massa hästar att sköta. Alla va skitiga och stella& elli behövde badas. Sen var det ju allt annat vanligt till som att fulla på vatten, städa hagar mata hö, rida.

På tisd fick jag sen hjälp av Monica, men endå hade jag lika lång dag. vi ryktade både ponnin och pippi som lossnar hår och var täckta av lera. Pippi har brunstat nu i 2 veckor så hon behövde dessutom tvättas på bakbenen å svansen.

Sen medan jag red welle gick Monica ut och gå med Stella och till sist fixa vi Vinnia å jag tömkörde henne. Efter att Monica åkte hem hade jag då ännu Pampas och Elli kvar. Toppen på berget var att allt hö var slut i hagarna så när Petri kom hem fick vi börja med hö arbete så ja kl 18 var jag klar och kunde börja laga mat åt oss själva.

Elli har såklart satt ordning på pihatton och lila Dizzy ha fått en ny lekkompis och en idol. Elli är otroligt bra flock ledare, som jag ren sagt förrut. Stella får gå med Vinnia, passar bra med  båda preggona i samma hage. Vinnia är nog lite egoist över hö balen men inte alls lika som i vintras.

Idag har allt gått fort. Klockan är nu 15 och jag sitter på trappan å tar det lugnt. Före Stella kom kl 12 hade jag redan hunnit ha Vinnia i skritten, borstat henne och lackat hovarna. (Något som jag gjort några månader nu nästan varje dag) det är tidskrävande nu då hovarna inte är rena. Först ska dom tvättas sen torka så jag kan lägga olja på dom och sen igen torka så oljan får dra in. När det va snö gick det betydligt snabbare.

Medan hon gick i skritten hann jag städa hagorna å mata lalle, ponnin å pampas. Dom enda som int har fritt hö just nu.

Kl 12 red vi Welle och Lalle, efter det Pampas och Elli och nu är jag klar. El ja nästan. Hade tänkt borsta Stella ännu men det gör jag lite senare när jag går och matar pånytt.

Vackra Stella med hingsthalsen har kommit hem❤

20180415_200655.jpg

På bilden är det christina som tömkör Vinnia från tidigare

20180413_162726.jpg

Welle som börjar jobba bra på plan. I traven funkar hon i båda varven. Galopp till höger är ännu spänt.Jag har inte hoppat henne ännu. Jag vill att det funkar relativt bra med vanlig ridning först. Jag vill få henne lite mer avslappnad i höger varv först. Men snart nog..

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s