Utdraget väder och veckan som gått

Så har det gått en vecka igen. Och snart är det Maj. Hoppas värmen kommer med Maj för nu börjar jag ha tillräckligt av det här kalla OCH den här vinden, fy fan alltså vad jag hatar vinden, och det blåser varje jäkla dag nu!

vad som hänt sen sist..

Welles ägare har varit och ridit och märkte framsteg! Super kiva att höra. Själv ha jag gått bommar med welle och hoppa några cavaletter. Hon är ingen hopp häst från naturen om vi säger så 😂😝. Hon far snällt över och dessutom ganska samlat men hon har ingen koll på fötterna. Hon stiger på bommarna och drar cavaletterna med sig. Det var endå ganska bra att träna med dom för hon måste lyssna och böja sig o.s.v. Bra med lite hjärn jumppa. Ska testa hoppa några små hinder ännu,om det sku va lättare för henne. Om inte så tror jag vi lämnar det där och fokuserar på dressyren och finslipande. Vi har ju bara en månad tid numera så. Hon börjar bli stark nu tyvärr, på plan är hon bra i munnen men i terrängen händer det inte lika mycket som i början när du tar i tygeln. I början när du tänkte skritt så tog hon det från trav heti, nu får du nog vara lite strängare. Inte alltid men det börjar smyga på. Tror det kommer ikapp med självsäkerheten…

Pippi brunstar fortfarande!!! Men nu börjar det vara på slutrakan nog…tur för hon är jätte tröttsam att höra på. Pampas orkar ju inte ens bry sig mera😋 Igår tvättade vi upp baken och svansen med Monica och på helgen kommer hennes ägare och pysslar med henne igen. Att gå ut och gå intresserar inte henne alls mera heller, hon trivs så bra i sin hage. Vi har haft med henne på promenader nu som då men hon vill bara hem tibaka.

Igår när jag hade hjälp av Monica lade vi riktiga skaklar bakom Pampas. Han brydde sig lika lite som sist. Som nästa skall vi knyta fast en bil ring i skaklarna som lite vikt och så att dom inte rör sig ifrån varann… Iiik, lite spännande nog att se hur det slutar det här.. TÄNK om jag har en kör häst i sommar ännu! Jag skulle behöva det, att få göra något nytt med Pampas. Jag blir så lätt uttråkad. Som med honom när vi gjort ”allt” redan så är det trist att rida och inte ha något att rida för. Jo visst vi kunde börja träna och tävla dressyr men när det inte är min grej så får jag inte motivation tillräckligt.

Jag har till och med svårt att hitta inspis till att börja hoppa Elli. Jag har gått bommar och cavaletter men jag har inte hoppat en gång sen hon kom hem. Skulle det varit för något år sedan hade jag säkert hoppat flera gånger redan. 🙂 Borde ju börja trappa upp tempot lite om vi skall komma någonstans i år. Tävlande är långt borta som det känns nu. Måst väl bara lägga upp ett datum till första tävlingen så får jag lite press på mig. Jag har tränat mycket på hennes lydnad nu. Jag vill att hon slutar håsa och går lugnt i alla gångarter. Jag har varit extra noga med detaljerna och hon har tagit det bra. Hon har nog mognat under pausen, igen, för hon har mera tålamod att gå på plan än tidigare.

En månad så är det dags för Stella att föla! Hon har redan mjölk ser man för tisona har vuxit. Magen har börjat hänga neråt och är mycket större än när hon kom hem. Hoppas allt går som det skall, och att hon blir en bra mamma. Stellas mamma var ju nämligen ingen super morsa 😦 Sen får jag vänta några veckor till tills det är Vinnias tur, jag hoppas och ber att jag får en hingst!!! Jag litar på Pampas att han fixat en hingst åt mig 🙂 Jag kan ju bara INTE få ett sto igen. Jag har ju bara fått ston tidigare.. Kan inte ha sån otur..

Nu ut och börja rida!

 

 

 

Annonser

2 reaktioner på ”Utdraget väder och veckan som gått

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s