Problem i paradiset

Samtidigt som jag verkligen har stor njutit av sommaren å haft riktigt sköna dagar, har jag mycket på axlarna just nu. Sånt som verkligen inte är någo roligt.

Från att Vinnias föl har fel i benen till att Stålle är sjuk, problem med hö, torka och knäppa ston.😓

Det andra stoet som skulle betäckas slog det slint åt när hon såg Stellas föl. Brunsten försvann och hon fick mjölk istället. Hon har tagit reserv mamma rollen på blodigt allvar.

Elli har varit bra här imellan, men nu efter att hon blev bort jagad från stella av det andra stoet har hon igen fått koncentrations problem. Det går hoppeligen om nu då främmande stoet åkte hem igen.

Vinnia har alltså fölat förra veckan, en hingst som jag önskade MEN han har väldigt dåliga bakben. Så pass att han måst få föl skor. Dom borde ha kommit idag men tack vare posten har dom inte. Han behöver dom för att kunna gå ordentligt. OM det hjälper…det vet vi inte före det är provat. Hjälper dom inte finns det tyvärr bara en ut väg. 😢

Övrigt är han, Splinters NoFear helt perfekt, orädd, tuff, social å har väldigt vackert huvud. Skimmel som jag gissade precis som sin halv syster Pandora.❤

Som inte det här sku räcka har stålle urinvägsinflammation. Han har fått medicin men vi väntar på piss provet för att veta om det är stenar.

Sen finns det ett litet rum i bakhuvudet ännu för oro över det torra vädret och brist på höet. Jag är rädd att jag inte kommer få tillräkligt med hö i vinter. Jag går och hoppas på att vi sku kunna göra en sats till ännu bara det sku börja regna nåttag. Jag skiter fullständigt i om det regnar fast hela midsommaren bara det sku regna!!

20180614_100727IMG-20180614-WA0010IMG-20180614-WA001120180615_174814IMG-20180617-WA000020180617_13143320180617_154416IMG-20180618-WA0003

 

Annonser

6 reaktioner på ”Problem i paradiset

  1. Grattis till hingtfölet. Äntligen fick du han ❤ Han har så fint huvud och härlig stor stjärna, njut av stjärnan så länge du kan. Hoppas han ben ska reda ut sej, håller tummarna. Hoppas även Stålle fort ska bli bra. Sköt om dej ❤

    Gilla

    • javisst är han !! 🙂 han har väldigt långa ben, alltså verkligt långa för sin lilla kropp så vi hoppas dom reder ut sig! Smeden skämta och sa att han får knappast senskada iallafall med dom där långa senorna.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s